Hirdetés

2 órája

Perfekt angol nyolcadik végére

Amit örömmel tanulunk, azt örökre tanuljuk! Jó példa erre a Szegedi Nemzetközi Általános Iskola (Szeged International Primary School – Szeged IPS), ahol a diákok az élményalapú oktatás során magabiztos, kiváló angolnyelv-tudást is szereznek. Október 17-én nyílt napra várják az érdeklődőket, nézze meg, milyen az élet a Lidicei téren!

PR cikk
Fotó: Vukov Tamara 

A sikeres élet angoltudás, az angoltudás különóra nélkül nem megy. Vagy mégis? 
A Szeged IPS – Szegeden és térségében egyedüliként – a Magyarországon megszokotthoz képest egészen más módszerrel tanítja az angolt és a különböző tantárgyakat. Élményalapú oktatás keretében diákjai pl. cukrászüzemben, pékségben próbálhatják ki magukat, persze angolul.

A nyelvvizsga és a továbbtanulás a bizonyíték

Csábító, hogy a Szegedi Nemzetközi Általános Iskolában a nyolc évig tartó élmény- és projektalapú oktatásnak köszönhetően 6–7. osztályban a középfokú nyelvvizsga könnyedén sikerül, de a felsőfokú nyelvvizsga sem kizárt 8. végére – így biztatja leendő tanulóikat dr. Apróné Gyovai Anita, aki a 2024/2025-ös tanév szeptemberétől látja el az igazgatói feladatokat a Lidicei téri iskolában.

Ugyanazt a szellemiséget kívánom folytatni, amivel a Szegedi IPS elindult 2017-ben: hiszek a magas szakmai színvonalban, az angol nyelv élményszerű és témaalapú oktatásában, a hagyományos és a projektmódszertan vegyes alkalmazásában – ezekben nyújtunk mi többet más iskolákhoz képest. Ugyanakkor tantervünk a magyar NAT és a nemzetközi IPC-IMYC követelményeit is figyelembe veszi. Fontosnak tartom, hogy az oktatók és a gyerekek jól érezzék magukat nálunk, biztosítva, hogy magas színvonalú tudást kapjanak a hozzánk járó tanulók, ezért kollégáimmal a megkezdett úton haladunk tovább. Két nyolcadikos osztály már végzett nálunk, az egykori diákok visszajelzései bennünket igazolnak

– avatott be a részletekbe az igazgató.

Fotó: Vukov Tamara 

Ismerkedés és nyílt nap

Aki mindezt a gyakorlatban is szeretné közelebbről megnézni, látogasson el a Szeged IPS-be! Október 16-án délután a kézműveskedéssel egybekötött iskolabemutató beszélgetésen a leendő osztályfőnökkel is találkozhatnak a családok. Október 17-én, csütörtökön nyílt napon mutatkozik be a Szeged IPS leendő diákjai és szüleik számára. Itt meggyőződhetnek a legkorszerűbben felszerelt tantermekről (például minden teremben digitális tábla), a barátságos légkörről, a magas oktatási színvonalról.

Itt jelentkezhet a nyílt napra: https://forms.gle/zL928d6Jf1T1NicR6

Fotó: Vukov Tamara 

Ötévestől a nagykorúságig

A Szeged IPS nem csak általános iskola. Iskola-előkészítő csoportjukba már 5 éves kortól jelentkezhetnek a kicsik, akik a nemzetközi kerettanterv szerint felépülő tanév során ismerkedhetnek meg a matematikával, a szöveg-/mesefeldolgozással, a zenével, a természettudománnyal, a mozgással és az angollal, egy csipetnyi fejlesztőpedagógiával megfűszerezve, hogy az iskola kezdése zökkenőmentes legyen számukra. Az Agórában hetente egyszer, keddenként 17 órától, a Szeged IPS 5–7 éveseknek szóló English Kids Club foglalkozásán is részt vehetnek az érdeklődők.

Itt jelentkezhet a foglalkozásokra: https://forms.gle/2HzEJwMZSLjybj3V8

– Alsó tagozaton az átjelentkező diákokat felzárkóztatási program segíti angolból, így nem feltétel, hogy érkezéskor jól beszéljen ezen nyelven. A felső tagozatra már csak megfelelő angolnyelv-tudással tudjuk fogadni az új gyerekeket. Tanulóink 60 százaléka magyar, de sok a más nemzetiségű gyermek is: ettől igazán nemzetközi és elfogadóbb az élet az iskolában – fogalmazott az igazgatónő. A nyolcadikosok és a hatosztályos gimnáziumba jelentkezők számára felvételi előkészítőt is biztosítanak.

Fotó: Vukov Tamara 

Iskolabusz háztól házig

Aki igényt tart rá, annak az iskola „iskolabuszt” biztosít. Az első tanítási óra 8.50-kor kezdődik a suliban. A tanítás általában 15 órakor ér véget; alsó tagozaton 5, felsőben 6 tanóra jut egy napra. A magyar nyelvet és irodalmat magyarul, a többi tantárgyat angolul tanulják a gyerekek az élmény- és projektalapú oktatás jegyében. Természetesen, ha a tanulónak egy adott fogalom nem világos angolul, azt magyar nyelven is elmagyarázzák számára.

Az oktatás maximum 15 fős csoportokban zajlik. Az ingyenes szakkörkínálat gazdag: sakk, kézműves-foglalkozás, programozás, természettudomány, matematika-tehetséggondozás, sport, dráma közül válogathatnak a diákok. Aki szeretne, helyben hangszeren is tanulhat: zongora, hegedű, furulya közül választhatnak a diákok. Az angol mellett szabadon választható a kínai és a francia nyelv, és heti úszás is szerepel az órarendben.

Senki sem állítja, hogy a Szegedi IPS-ben nem kell tanulni, de a légkör családias, jókedvű és türelmes oktatók, elfogadó diákok lakják be a Lidicei téri iskola első szintjét.

A Szeged IPS fenntartását tanévenként 10 havi tanulmányi hozzájárulással támogatják a családok. Részleteket az iskola honlapján olvashat.

Elérhetőség:
Facebook: https://www.facebook.com/szegedinternationalprimaryschool
E-mail: [email protected]
Tel: +36-70/799-8256

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában