Ne fázzanak a gyerekek

3 órája

Gázszámlára gyűjt a Motiváció Műhely

A szegedi tanoda rezsiszámlájának egy részét szeretné adományokból fizetni a Motiváció Műhely, mert a kiadások nagyon megterhelik őket. Most a gázszámla feléért indítottak gyűjtést.

Suki Zoltán

– Egy rezsikampányt indítottunk, amelynek az a neve Legyél az Őrlángunk! Ezzel a szegedi tanodánknak a fűtési költségeihez szeretnénk hozzájárulást kérni. Összesen egyébként 500 ezer forintot szeretnénk összegyűjteni. A kampány online, de aki bejön hozzánk személyesen, az az irodánkban is tud adakozni – mondta lapunknak a Motiváció Műhely kommunikációs munkatársa.

gázszámla, rezsi, tanoda
Hátrányos helyzetű gyerekeken segítenek, ehhez kér segítséget a Motiváció Műhely. 
Fotó: Karnok Csaba

Mádi Szilvi hozzátette, hogy tavaly csaknem egymillió forint volt csak a Szent Mihály utcai tanodának a fűtési költsége. Egyelőre 120 ezer forint jött össze. Szerinte a kampány fontos üzenete, hogy náluk azok a gyerekek is melegben lehetnek, akiknek esetleg otthon az nem adatik meg.

Parti Tímea a műhely tanodapedagógusa pedig elmondta, hogy a gyerekeket délután, iskola után fogadják.

Be kell fizetni a gázszámlát 

– Elsőstől középiskola végéig járnak hozzánk gyerekek. Hetente kétszer tarunk csoportfoglalkozást, amelyeken olyan dolgok kerülnek előtérben, amelyek az iskolában nem. Például vitamódszereket tanulhatnak a diákok, de szoktunk kézműveskedni is. A tanodánkba alkalmanként több mit harminc fiatal jár – tette hozzá Parti Tímea. 

A Motiváció Műhely hátrányos helyzetűek, kiemelten gyermekek és fiatalok társadalmi beilleszkedését támogatja. Főleg hátránykompenzáló és tehetséggondozó oktatási programokat tartanak, de foglalkoznak társadalmi érzékenyítéssel is. 

gázszámla, rezsi, tanoda
Fotó: Karnok Csaba

Fontos sz esélyegyenlőség

Mádi Szilvi azt is elmondta, hogy az egyesületet azzal a céllal hozták létre egyetemi oktatók, esélyegyenlőségi szakemberek, pedagógusok és pedagógusjelöltek, hogy a magyar oktatási rendszer, illetve az oktatásban alkalmazott pedagógiai tartalmak, módszerek vizsgálatával és fejlesztésével elősegítsék a hazai oktatás megújítását, az oktatási minőség általános emelését és a méltányosság megvalósulását. 

gázszámla, rezsi, tanoda
Fotó: Karnok Csaba

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában