Hirdetés

1 órája

Karbantartói munkalehetőségek Dunakeszin és a környező városokban

Karbantartókat számos területen alkalmaznak, kezdve a gyártás-termelés iparágától, egészen a szállodaiparig. Ebből adódóan rengeteg lehetőség adódhat ezen pozíciók betöltésére országszerte, beleértve természetesen Dunakeszit és a környező városokat is, amelyek vonatkozásában szintén rendre feltűnnek ilyesfajta hirdetések az állásportálok kínálataiban!

PR cikk

Forrás: freepik.hu

Milyen feladatokat látnak el a karbantartók?

A karbantartók konkrét feladatait jelentős mértékben meghatározza a terület és iparág, amelyben tevékenykednek. Ettől függetlenül viszont a munkakör célja valamennyi esetben ugyanaz: a gépek, berendezések és épületek hibamentes működésének a biztosítása, és az ehhez szükséges feltételek megteremtésében való tevékeny közreműködés.

Ennek értelmében többek között megelőző karbantartásokat végeznek, amelynek során ellenőrzik a gépek és berendezések működését, cserélik a kopott vagy hibás alkatrészeket, valamint elvégzik azokat a tisztításokat, kenéseket és egyéb műveleteket, amelyek a hosszú távú működést szolgálják. Ha ennek ellenére mégis bekövetkeznek bizonyos meghibásodások, a karbantartók dolga, hogy megtalálják a probléma forrását, majd minél előbb kijavítsák azt.

Itt fontos megjegyezni, hogy vannak karbantartói állások, amelyek elsősorban a mechanikus karbantartásra fókuszálnak, míg máshol az elektromos karbantartás kerül a fókuszba. De gyakori az is, hogy mindkét terület részét képezi a munkakörnek. Ahogy részét képezi az adminisztráció és a dokumentáció is, hisz fontos, hogy az elvégzett javítási/karbantartási munkálatok pontosan rögzítésre kerüljenek és a korábbi meghibásodások visszakövethetőek legyenek.

Elhelyezkedési lehetőségek és jellemző követelmények

Miként az a bevezetőben is említésre került, a karbantartói pozíciók meglehetősen gyakori szereplői az állásportálok kínálatainak. Dunakeszi és környéke vonatkozásában szintén rendszerint felbukkannak ilyesfajta lehetőségek, amit a régió álláspiacára specializálódott dunakesziallas.hu weboldala is alátámaszt.

Itt több alkalommal jelentek már meg karbantartói vagy szerelői munkakörök, például a Dunakeszi betanított fizikai munkák kategórián belül, vagy akár a szakmunka kategória alatt. Előfordult, hogy szállodához kerestek karbantartót, de arra is volt precedens, hogy kimondottan gépszerelőknek szólt a hirdetés gyári és termelői környezetbe.

Az elvárásokról érdemes tudni, hogy kimondottan változatosan alakulhatnak ezen állások kapcsán. A gondnoki munkák esetében – ahol csak egyszerűbb karbantartási feladatokkal kell számolni – jellemzően nem elvárás a releváns végzettség vagy tapasztalat, csupán némi műszaki érzékre van szükség a betöltésükhöz.

Gyári és termelői környezetben ugyanakkor már alapvető követelmény például a gépésztechnikusi, villanyszerelői, műszerész vagy egyéb hasonló középfokú műszaki végzettség, és olykor a releváns tapasztalat is. Emellett pedig a műszaki rajzok olvasási képessége, illetve a nagyfokú precizitás, pontosság és a kiváló problémamegoldó képesség szintén az általános és megkerülhetetlen feltételek között szokott helyet kapni a hirdetésekben. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában