Összekovácsolja a közösséget

2 órája

Búcsúi szentmise a Back-kápolnában

Búcsúi szentmisét tartottak vasárnap az ásotthalmi Back-kápolnában.

Arany T. János

Gyöngyszem az átokházi tanyavilágban. Az egykori sivár átokházi homokon, a szegedi tanyavilágban, a várostól legmesszebbi ponton emelték 1937-ben a Back-kápolnát. A Back Bernát üzletember, politikus, a szegedi Rotary Club első elnöke által építtetett kápolnában vasárnap tartották a búcsúi szentmisét. A búcsú elsősorban egyházi ünnep, a templom védőszentjének ünnepe. 

búcsúi szentmise, Back-kápolna, Ásotthalom
Összekovácsolja a közösséget. Vasárnap tartották az ásotthalmi Back-kápolna búcsúi szentmiséjét. Fotó: Ásotthalmi önkormányzat/Rácz Ildikó

A misét Thorday Attila, az Újszegedi Árpádházi Szent Erzsébet Templom plébánosa celebrálta. A misére hagyományosan a környező településekről – Ruzsáról, Öttömösről, Mórahalomról, Zákányszékről, Szegedről – is érkeztek hívek. Papp Renáta ásotthalmi és Sánta Gizella ruzsai polgármester is jelen volt a misén. Eljött a korábbi mórahalmi plébános, Joó Balázs atya is. A Back-kápolna búcsúja jó példa arra, amikor egy vallási esemény összekovácsolja a közösséget. A mise után szeretetvendégségre várták a híveket. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában