Ketten léptek pályára

2 órája

Gólokkal jubilált a szegedi játékos a futsalválogatottban

Szombaton és vasárnap is felkészülési mérkőzést játszott a magyar nemzeti csapat Ausztriával Szombathelyen. Az első meccsen lépett pályára 25. alkalommal a futsalválogatott mezében a szegedi Rutai Balázs, aki mindkét találkozón betalált egyszer.

Becsei Dávid

Rutai Balázs mindkét mérkőzésen betalált az osztrákok kapujába.

Forrás: mlsz.hu

A magyar futsalválogatott 11–0-ra, majd 6–2-re győzte le edzőmeccsen Ausztria legjobbjait a szombathelyi Haladás sportcsarnokban. Hazánk nemzeti csapatában két szegedi születésű játékos lépett pályára. A 11–0-ra megnyert találkozón 25. alkalommal húzta magára a címeres mezt Rutai Balázs, aki Szentes-Bíró Tamáshoz hasonlóan betalált ezen a gyakorláson. A vasárnapi találkozón is mindketten lehetőséget kaptak csereként beállva, Rutai ráadásul újból betalált, a kezdő sípszó előtt pedig emlékplakettet vehetett át a 25. válogatott meccsének köszönhetően.

futsalválogatott, Rutai Balázs, Szentes-Bíró Tamás
Rutai Balázs (jobbról) az osztrákok elleni szombati meccsen húzta magára 25. alkalommal a futsalválogatott szerelését.
Forrás: mlsz.hu

Ami pedig a futsal NB I.-et illeti, a Rutaival – két bajnoki gólnál tart – felálló Haladás nyolc fordulót követően 21 pontot gyűjtve vezeti a tabellát a 19 pontos Újpest előtt. A Nyírbátor nyolcadik a listán a tizenkét csapat közül, az együttes házi góllövőlistáját Szentes-Bíró vezeti kilenc találattal.

A 2023–2024-es idény végén Rutai Balázs magyar bajnoki címet és kupagyőzelmet ünnepelhetett a Haladással.

A futsalválogatott 11 gólja az első meccsről:

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában