Nem adják meg magukat

2024.09.17. 15:44

Michael Boris újra meccsel az MTK-val

A labdarúgó magyar kupa országos negyedik fordulójában belehúzott az NB II.-es klub. A Szeged-Csanád GA ugyanis a vezetőedző Michael Boris egykori csapatát, az NB I.-es MTK együttesét kapta ellenfélként, a meccs hivatalos időpontja október 30., ettől el lehet majd térni a televíziós közvetítés miatt.

Mádi József

Palincsár Martin pályafutásában fontos szerepe volt az MTK-nak, most ellene bizonyíthat.

Fotó: Gémes Sándor

Sorsoltak a labdarúgó magyar kupa negyedik fordulójában. És bizony az egyetlen Csongrád-Csanád vármegyei alakulat sorsát illetően nehéz eldönteni, hogy örüljünk, vagy bánkódjunk. Mindenesetre Michael Boris vezetőedzőre érdekes mérkőzés várhat.

Michael Boris
Michael Boris az egykori csapata ellen irányíthat. Fotó: Gémes Sándor

A leendő ellenfél, az MTK Budapest ugyanis olyan ellenfél, amely ellen bravúr a továbbjutás, és nem igazán csalódás a kiesés. Ennek ellenére a sorozat országos 3. fordulójában láthattunk olyan mérkőzéseket, amelyeken az NB I.-es alakulatok szenvedtek. Ilyen volt a Diósgyőr kazincbarcikai vendégjátéka, amelyen csak hosszabbítás után nyert a miskolci csapat 4–2-re, vagy éppen az MTK esete, amely az NB III.-as Hódmezővásárhelyi FC otthonában a korai gólja ellenére csak a hajrában egy kontrából tudta bebiztosítani a továbbjutását, a pályán a két osztálynyi különbség eltűnt. 

Michael Boris főszerepben

– Jobb lett volna, ha a sorsolás után olyan ellenfél jön szembe ebben a fordulóban is, amely ellen több esélyünk van a továbbjutásra. A vezetőedzőnk szempontjából viszont érdekes lesz az MTK, hiszen Michael Boris szép időszakot töltött el a budapesti klubnál. Remélem, azok a játékosaink, akik onnan érkeztek, extra motivációval lépnek majd pályára. Nem ijedünk meg annak ellenére sem, hogy NB I.-es rivális érkezik, szeretnénk továbbjutni, azaz bravúrt elérni, de tudjuk, hogy nem mi vagyunk a legfőbb esélyesei a kupapárharcnak – nyilatkozta Germán Tamás, a Szeged-Csanád GA csapatmenedzsere.

Michael Boris 2019. augusztus 4. és 2021. május 7. között összesen 75 mérkőzésen irányított az MTK-t, ezalatt 45 győzelem, 15 döntetlen és 19 vereség volt a mérlege. Az akkori MTK 148 gólt szerzett és 93-at kapott ezen szűk két év alatt.

A szegedi együttesben találhatunk olyan labdarúgókat, akik ezer szállal kötődnek az MTK-hoz. Ilyen Palincsár Martin, aki éppen a fővárosi kék-fehérektől érkezett a Tisza partjára, és ott töltött összesen kilenc évet, aztán Biben Barnabás, aki pedig négy idényben is az MTK játékosa volt. De Borvető Áron és Könczey Márk is szerepelt a budapestieknél még serdülő korában,

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában