A zsombói sportlövő az első számában 7., a másodikban 30. helyen végzett

2024.09.01. 15:09

Rescsik Csaba: voltak szép pillanatok

Bemutatkozott a paralimpián a zsombói Cél-Tudat SE sportlövője. Rescsik Csaba előbb a 10 méteres légpuska számban lett döntős és ott hetedik, majd a 10 méteres fekvő versenyben zárt a 30. helyen.

Mádi József

A zsombói Rescsik Csaba két számban indult eddig, kedden jön a harmadik.

Fotó: Koszticsák Szilárd

A Cél-Tudat Sportlövő és Szabadidős Sportegyesület 20 éves sportolója két éve elsőként szerzett kvótát a 2024-es paralimpiára a magyarok közül, ezt éppen a mostani sportági küzdelmek helyszínén, a chateauroux-i lőtéren tette egy világkupán. A 10 méteres légpuska S1 alapversenyt 618,6 körrel a nyolcadik, még éppen döntős helyen zárta, így ott lehetett a lőállásban a fináléban, amelyben messze ő volt a legfiatalabb résztvevő.

A tavalyi világbajnokság ötödik, az idei Európa-bajnokság második helyezettje nem kezdett jól a végjátékban, az első ötös sorozatban egy 9,2-es, a másodikban pedig egy kifejezetten gyenge 8,6-os lövése is volt, majd az első kiesés előtt szét kellett lőnie a görög Szotiriosz Galogavrosszal. Ezt még sikerrel teljesítette, így versenyben maradt, a következő kieséses kört azonban már nem élte túl, így végül hetedik helyen zárta élete első paralimpiai döntőjét.

– Volt bennem izgalom a nap elején, próbáltam ezt kezelni, amennyire lehet. Valamennyire sikerült – nyilatkozott az MTI-nek Rescsik Csaba. – Nem lőttem a legjobban az alapversenyben, de azért voltak szép pillanatok. A verseny első felében próbáltam elvonatkoztatni a többiektől és csak a saját teljesítményemmel foglalkozni. Éreztem, hogy ott vagyok a mezőnyben, de hogy ott leszek a döntőben, az csak a végén derült ki.

Mint mondta, bár már ismerte az itteni döntős csarnokot, nem volt egyszerű a finálé, mert ez mégiscsak egy paralimpia, itt jobban kell fókuszálni, mint bármilyen más versenyen.

– Próbáltam összeszedni magam. Az egyik szemem sír, a másik pedig nevet, mert örülök annak, hogy a szétlövésből én jöttem ki jobban, de a jövőben szeretnék érmet szerezni, ami ma nem jött össze – fogalmazott Rescsik.

A zsombói sportlövő második számában, a légpuska fekvőben (SH1) a 30. helyen fejezte be az alapversenyt, ezzel nem került be a nyolcas fináléba. A magyar versenyző 626,5 kört ért el, a döntőhöz legalább 633,8 kör kellett. Rescsik kedden egy újabb számban szerepel.

Néhány órával a rajt előtt vasárnapról hétfőre halasztották a triatlonosok versenyeit, így a szegedi Mocsári Bence döntőjét is a párizsi paralimpián. A döntést a Szajna nem megfelelő vízminősége miatt hozták meg a szervezők.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában