Alakuló ülés

2 órája

Mártély Hódmezővásárhely helyett Székkutast választja

Mártély képviselő-testülete az alakuló ülésen egyhangúlag úgy döntött, december 31-i hatállyal felbontják a közös önkormányzati hivatali szerződésüket Hódmezővásárhellyel és január 1-jétől Székkutashoz csatlakoznak. Ambrus István, Mártély polgármestere sajtóérdeklődése megnyugtatta a lakosságot, minden ez irányú híreszteléssel szemben nem kell majd Székkutasra járniuk ügyet intézni.

Kovács Erika

Hétfőn délután tartotta alakuló ülését a mártélyi képviselő-testület. Esküt tett a polgármester és a grémium, amelynek tagjai Pótári Mihály, Mátrai-Székely Beáta, Szöllősi Sándor, Apró Mária, Vacsi Irén és Rózsa Szilveszter. Az előző testülethez képest csak egy személyi változás történt.

Mártély, Hódmezővásárhely, polgármester
Mártély képviselő-testülete hétfőn délután esküt tett. Fotó: Kovács Erika

 

Kihúzták a gödörből a falu szekerét

Ambrus István polgármester emlékeztetett, utoljára 2022 nyarának végén tartottak alakuló ülést, az időközi választás után.

Nehéz helyzetben voltunk, hatalmas adósságot örököltünk. Az elmúlt két év azonban bebizonyította, hogy összefogással szépen előre lehet haladni. Előbb kihúztuk Mártély szekerét a gödörből és hozzáláttunk a fejlesztéséhez, amikre büszkék lehetünk 

– mondta az újraválasztott polgármester és megemlítette az út- és járdaszakaszok, az új óvodai csoportszoba építését és a kialakítás alatt álló múzeumpostát, amihez az önkormányzat egy új főtér létesítésével járul hozzá, valamint megvásárolták a volt takarék épületét is, ahol cukrászda lesz.

Mártély, Hódmezővásárhely, polgármester
Fotó: Kovács Erika

Szöllősi Sándor a régi-új alpolgármester

A képviselő-testület Szöllősi Sándort választotta alpolgármesternek. A polgármester illetményét havi bruttó 650 ezer forintban, a költségtérítését 97 500 forintban állapították meg, a társadalmi megbízatású alpolgármester illetménye havi bruttó 325 ezer forint, a költségtérítése pedig 37 500 forint.

Mártély, Hódmezővásárhely, polgármester
Fotó: Kovács Erika

Mártély képviselői egyhangúlag döntöttek

A képviselők egyhangúlag döntöttek arról, hogy január 1-jétől Hódmezővásárhely helyett Székkutassal létesítenének közös hivatalt. Ezzel kapcsolatban már zajlanak a tárgyalások. Ambrus István hangsúlyozta, több települést is végigkérdezett, de sehol sem érte el az egy főre jutó közös önkormányzati hivatali költség a 2500 forintot, ők jelenleg lakosonként 6900 forintot fizetnek Vásárhelynek és az ügyintéző csak heti négy órát tölt Mártélyon. 

A polgármester lapunknak a lakosság megnyugtatása érdekében leszögezte, minden egyéb híreszteléssel ellentétben a mártélyiaknak nem kell majd a 16 kilométerre lévő Székkutasra járnia ügyeket intézni. A tárgyalások az eddigieknél jóval előnyösebb ügyintézési lehetőségről zajlanak.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában