Két napon át váltják egymást az írók a Café Radnótiban

Hat író mutatja be legújabb kötetét a szegedi bölcsészkar irodalmi programsorozatának keretében kedden és szerdán. A Magyar Könyvkiadók Napja kínálatát író-filozófus felolvasóest és különleges koncert is színesíti, utóbbin Lovasi András is fellép.

Delmagyar.hu

Nyolcadik alkalommal szervezte meg az SZTE Bölcsészet- és Társadalomtudományi Kara a Magyar Könyvkiadók Napját, amelynek október 8-9-én a Café Radnóti ad otthont. A délutáni programokon ismert szerzők mutatják be frissen megjelent köteteiket, az első estén híres írók és filozófusok olvassák fel külön erre az alkalomra írt szövegeiket. 

Szegedi Tudományegyetem, Magyar Könyvkiadók Napja, Café Radnóti
Mindig népes közönséget vonzanak a szegedi bölcsészkar irodalmi programjai.  Archív Fotó: Karnok Csaba

Kedden délután négytől a Körkép és a Szép versek című antológiák, a képregények és a krimik világa, valamint Horváth Viktor A Júdás-terv című regénye is fókuszba kerül. Az írók-filozófusok felolvasóesten pedig Bencsik Orsolya, Ferencz Hedvig, Szilágyi Zsófia, Gyenge Zoltán, Laczkó Sándor, Csiszár Martin, és Szilasi László is mikrofont ragad majd. 

Szerdán az első program alkalmával a filmek és a történelem viszonya kerül terítékre, majd Baróthy Zoltán történésszel beszélget Baráth Katalin írónő Utolsó napok című, idén megjelent regényéről. Ezután Shakespeare korában, az angol reneszánsz tragédiák világában kalandozhatnak a Café Radnóti látogatói, majd a programsorozat egy különleges koncerttel zárul. 

A Kispál és a Borz zenekarból közismert Lovasi András zenész és Heidl György egyetemi tanár, zeneszerző ad közös koncertet, akik közösen töltötték katonaéveiket, ahol már együtt írtak dalokat és szövegeket. 2007-ben jelent meg közös lemezük, amelyen Lackfi János verseit zenésítették meg. A bensőséges hangulatú koncerten Lackfi-versek, szakrális tematikájú, kamarazenekari dalok és az előadók saját szerzeményei hangoznak majd el. A részvétel a koncerten is ingyenes, azonban ez a program előzetes regisztrációhoz kötött. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában