Ha menni kell, menni kell

2 órája

Mit keres a magányos budi a Bertalan-hídon? - videóval

Magányos mobil budi árválkodik a Bertalan-hídon. Nem szép, de a szabály, az szabály, ha pedig menni kell, akkor menni kell.

Arany T. János

Városi legendaként kering, hogy a bécsi Rossauer laktanya építésze állítólag megölte magát, mert elfelejtett vécéket tervezni az épületbe. Ebből is látszik, mennyire fontos a mellékhelyiség. 

budi, magányos, Szeged
Érdekes és szokatlan látvány a magányos mobil budi a Bertalan-hídon, de a szabály, az szabály és ha menni kell, menni kell. Fotó: Arany T. János

Van az interneten egy kiváló kezdeményezés, a jarokelo.hu, amely 2012 óta segít a városlakóknak abban, hogy jelezhessék a kátyúkat, letört szemeteseket, lekopott zebrákat és egyéb közterületi problémákat a lakóhelyükön. Itt gyakori panasz a mobil vécé hiánya, vagy pont ellenkezőleg, az építkezés után ott felejtett egység.

Építkezéseken az építési (felvonulási) munkahelyek létesítésére vonatkozó előírásokat a 4/2002. (II. 20.) SzCsM-EüM együttes rendelet az építési munkahelyeken és az építési folyamatok során megvalósítandó minimális munkavédelmi követelményekről tartalmazza. Ebben többek között az áll, hogy organizációs tervet kell készíteni, aminek tartalmaznia kell a vécék telepítési helyének kijelölését. 

Ennyire fontos dolog a kulturált ürítés és ebből is látszik, ez egyáltalán nem vicc. De azért akkor is vicces a magányos mobilvécé szegedi Bertalan-híd közepén. Még egy nyitott lakat is lóg rajta kívülről. Mondjuk, ha a reggeli vagy délutáni csúcsforgalomban a dugóban állva a hídon jön rá valakire a szükség mintegy kirobbanó erővel, akkor gond egy szál se, ott a budi. Egy darabig. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában