Hirdetés

3 órája

Tesztelőket vár Szeged első Városi BorKalandja

Ugye milyen szép ősszel a belváros? Sétáljon egyet Szeged utcáin, ismerje meg ikonikus helyszíneit, és hozzá kóstoljon egy-egy pohár finom bort mindenféle kötöttség nélkül! Próbálja ki a város első, Szeged nevezetességeit bemutató Városi BorKaland interaktív borsétát most mindössze száz forintért!

PR cikk
 

Másfél órás borkóstolás és városnézés; úgyis mondhatnánk, minden kortyban egy szegedi történet. Ez adja a Városi BorKaland velejét, amelyet a kalandos kvízkérdések, a helytörténeti érdekességek tesznek igazán izgalmas és interaktív borsétává. Az ötlet egyszerű és nagyszerű, a bevezető ár több mint baráti, tényleg csak száz forint. De ne rohanjunk előre, végtére is ez egy séta! A Városi BorKalandig vezető utat kezdjük az elején!

Borkóstolók és városi borséták

Molnár-Major Márta, a Gutenberg utcai borkereskedés és borbár ügyvezető tulajdonosa külföldi diplomáciában szerzett tapasztalatával mindig is az eredeti ötleten alapuló üzleti ajándékozást tartotta szem előtt. Borkereskedését megnyitva is azt kereste, hogyan tűnhetne ki a többi helyi borkereskedés közül.

Ezért olyan borkóstolókat szervezett Szegeden, ahol a hétköznapi emberek ismerkedéseinek, beszélgetéseinek közvetítőeleme a bor, illetve minden olyan borkulturális, vagy borkultúrához merész asszociációval párosítható téma, ami mentén két vadidegen ember is beszédbe tud elegyedni. Ezek alapján mindig könnyű megtalálni a közös hangot, tudatosabb borfogyasztással, ismeretbővítéssel megspékelve – véli.

2015–2016-ban elsőként indította el a szegedi zsidó negyedben a helyi zsidó kultúrát bemutató városi borsétát, majd a sikeren felbuzdulva több tematikus programot és kóstolót is szervezett, például hagyományos olasz, francia ételek és magyar borkísérőivel a főszerepben. De a külföldi delegációk számára szervezett tematikus borkóstolók – például a Márton-napi szokásokra felépített alkalom – is sikert arattak.

 

BorKaland születik

A Covid szülte helyzetben jött az ötlet egy olyan céges ajándékra, amelyben szerepel ugyan a bor, de nem a boré a főszerep és a hagyományos borkóstoló helyett „élménydoboz” formájában tálalva adható át.

A piacon immár egy éve sikerrel futó BorKaland élménydoboz 2023-ban és idén is elnyerte az Érték és Minőség Nagydíjat – ahogy arról lapunk korábban beszámolt –, első példánya a Made in Hungary – avagy mindent a boros hungarikumokról elnevezést kapta. Kategóriateremtő termékként családi, baráti, illetve üzleti ajándékként kíván betörni a piacra.

Sétálj és válaszolj

Idén szeptemberben jelent meg a BorKaland termékcsalád egy újabb terméktípusa, amit kifejezetten a lakosság számára fejlesztettek ki, a Városi BorKaland „walk and quiz”, avagy sétálj és válaszolj mobilalkalmazása Szeged helyszíneihez kötődő borsétákat kínál, digitálisan megjelenő idegenvezetői tartalommal.

A játékos borsétához online regisztráció szükséges a www.bor-kaland.hu oldalon, az így kapott linkkel használhatja a navigációul szolgáló alkalmazást; okostelefon segítségével állomásról állomásra haladva ismerhető meg Szeged egy-egy nevezetes helyszíne. A kulturális-turisztikai séta egyben ismeretterjesztő játék is, amelyet egy-két pohár bor tesz még hangulatosabbá.

Most csak száz forint

Az első tematikus Városi BorKaland három belvárosi helyszínre és a Gutenberg utcai borkereskedés és borbárhoz navigál, ahol borajánló mobilalkalmazás is segít választani a felkínált tízféle bor közül – a bevezető időszakban most mindössze száz forintért.
A Város BorKaland a jövőben újabb és újabb tematikus sétákat kínálva egyre több vendéglátóhelyet kapcsol be a programjaiba, sőt, több hazai város is megjelenik az applikáció térképén – ígéri Molnár-Major Márta.

Angolul is

Az interaktív, játékos borséta a Szegedre érkező turistáknak és a város rejtett kincseit felfedezni vágyó, itt élőknek egyaránt szól. A különleges program hamarosan angol nyelven is elérhető lesz, ez főleg a Szegeden élő egyetemistákat szólítja majd meg, akik a programnak köszönhetően lazán, kötetlen formában ismerhetik meg a város kultúráját, válhatnak annak részesévé.

https://www.bor-kaland.hu/varosi-borkaland-szeged-induljon

https://www.facebook.com/borkalandbox

 

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában