Hirdetés

3 órája

Ismét Építsd a jövőd! a Vedresben

A Szegedi Szakképzési Centrum (Szegedi SZC) a 2024/2025-ös tanévben is megrendezi az Építsd a jövőd! építőipari szakmai találkozót és pályaorientációs fesztivált. Október 8-án, kedden az általános iskolás diákokat és kísérőiket várják a Szegedi SZC Vedres István Technikumba.

PR cikk

Az érdeklődőket két turnusban, 09.00–11.30 óra között, illetve 12.00–14.30 óra között fogadják a szervezők a helyszínen a Szegedi SZC Vedres István Technikumban (6720 Szeged, Horváth M. u. 2–6.).

 

Helyszíni házépítés

A fesztiválon részt vevő cégek és a Szegedi Szakképzési Centrum iskolái az Építőipar ágazatot képviselve, családi ház felépítésével kapcsolatos munkafolyamatokat mutatnak be interaktív módon, az alapozástól a tető elkészítéséig.

A rendezvényen helyet kapnak a modern technológiák (3D tervezés, gipszkartonszerelés, építmények dekorálása, a fafaragás művészete, az épületautomalizálás és a robotika) is.

A pályaválasztás előtt álló tanulók játékos formában találkozhatnak az építőipari szakmákban rejlő lehetőségekkel, kipróbálhatják az ágazathoz tartozó szakmákat, és megismerhetik a karrierlehetőségeket.

A szervezők célja, hogy a diákok tudatosan válasszanak szakmát, és az eddig csak hallomásból ismert szakterületeket közelebbről megismerjék. Szeretnék megmutatni az ide ellátogató gyerekeknek, milyen területen dolgozhatnak, és mit is rejt az adott szakma.

Minden, ami építőipar

A Szegedi SZC Építőipar ágazatban érintett iskolái többféle színes programmal készülnek a rendezvényre:

•    Szegedi SZC Déri Miksa Műszaki Technikum – Építőiparhoz kapcsolódó Elektronika és elektrotechnika
•    Szegedi SZC József Attila Általános Iskola és Szakképző Iskola – Fa- és bútoripar
•    Szegedi SZC Móravárosi Szakképző Iskola – Építőipar, építőiparhoz kapcsolódó szakipar
•    Szegedi SZC Vedres István Technikum – Építőipar

Építőipari partnerek

A rendezvényre hagyományosan kitelepülnek a Szegedi SZC fenntartásában működő szakképző iskolák duális partnerei is: Asa Építőipari Kft., Bakos Zoltán e. v., Bálintné Miklós Éva e. v., Bodrogi Bau Kft., Első Beton Kft., Gonda József e. v., Leier Hungária Kft., Mapei Kft., MVM Zrt., Terrán Kft., Woodium Kft.

A pályaorientációs fesztivál megvalósítását támogatja a Szegedi Tankerületi Központ, közreműködő szervezetként az eseményen részt vesz a Csongrád-Csanádi Kereskedelmi és Iparkamara és a Csongrád-Csanád Vármegyei Pedagógiai Szakszolgálat.

A tavalyi rendezvény nagy sikerrel zárult, több mint 400 általános iskolás tanuló vett részt kísérőkkel együtt a Szegedi Tankerületi Központ fenntartásában működő intézményekből.

A rendezvény ingyenes, de regisztrációhoz kötött, részletek a www.szakkepzesszeged.hu oldalon.

A szakképzés a jövő lehetősége, élj vele Te is, hiszen a jövőd itt kezdődik!

szakkepzesszeged.hu

facebook.com/szegediszakkepzes

 
 

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában