Letartóztatták a garázsos gyilkost

Egy hónapra letartóztatta a bíróság az újszegedi gyilkossággal gyanúsított férfit. A holttestre kedden bukantak, és a rendőrök már a következő napon elfogtak egy férfit az ügyben.

Suki Zoltán

Az ügyészség indítványára elrendelte pénteken a Szegedi Járásbíróság nyomozási bírája a garázsos gyilkossággal gyanúsított férfi letartóztatását egy hónapra – tudta meg a Délmagyarország. Az ügyészség azért kérte a letartóztatását, mert attól tartanak, hogy ha szabadlábon maradna, megszökhetne a hatóságok elől.  

gyilkos, Szeged, rendőrség

A bankkártya is eltűnt

Az első fokon eljárt nyomozási bíró döntésében elmondta, hogy az emberölés bűntette kiemelkedő tárgyi súlyú, 5 évtől 15 évig terjedő szabadságvesztés büntetéssel fenyegetett, ami a büntetési tétel felső határa a halmazati szabályokra tekintettel tovább emelkedik. Ráadásul az ügyben készpénz-helyettesítő fizetési eszköz felhasználásának kísérlete miatt is folyik az eljárás, mert az áldozat halála után a gyilkos ellopta az áldozat bankkártyáját, majd megkísérelt arról pénzt felvenni.

A gyilkos is ott lakott

A vádhatóság azt is közölte, hogy a gyanú szerint a támadó korábban elköltözött az újszegedi ingatlanból, de postája miatt néha visszajárt és emiatt találkozott az áldozattal szeptember végén, a közeli garázsában. Egy korábbi vita miatt megint összevesztek és a vitát a gyanúsított úgy zárta le, hogy egy kést felkapva nyakon szúrta az idős férfit, aki a helyszínen az életét vesztette. A gyilkos ezután felmosta a garázst, és a kést, a megölt férfi telefonját, valamint a bankkártyáját magához vette, majd a garázsajtót kívülről bezárva a helyszínről eltávozott. Emberölés és más bűncselekmény miatt indult eljárás az ügyben.

Nem sokáig bujkált

Kedden írtuk meg, hogy holttestre bukkantak az újszegedi Baross László utcában. Az emberi maradványokat az egyik garázsában találták meg a 70 éves férfit. Információink szerint annyira rossz állapotban volt a holttest, hogy akkor még nem lehetett megállapítani a halál okát. Másnapra viszont kiderült, hogy gyilkosság történt. A garázsos gyilkos gyorsan lebukott. A vármegyei nyomozók a Szegedi Rendőrkapitányság munkatársaival közösen egy nap alatt azonosították a bűncselekmény elkövetésével gyanúsítható szegedi férfit, aki kihallgatásán beismerő vallomást tett. A rendőrök elrendelték a férfi őrizetbe vételét, majd kezdeményezték a letartóztatásának indítványozását az ügyészségen. Ez történt meg most a járásbíróságon.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában