Mórahalom tovább fejlődik

2 órája

Utcákat, járdát kapott Alsóváros

Elkészült Mórahalmon a Tanács, a Volford, a Babarczi, a Masa és a Kószó utca aszfaltozása, a Bálint Sándor pedig, mint gyűjtőút, 5,5 és 6 méter szélességben kapott aszfaltréteget.

Arany T. János

Elkészültek a munkálatok: Mórahalom Alsóvároson utak, járdák és csapadékcsatorna épült. A munkálatok még márciusban kezdődtek, és a napokban fejeződtek be. Elkészült a Tanács, a Volford, a Babarczi, a Masa és a Kószó utca aszfaltozása, a Bálint Sándor pedig mint gyűjtőút, 5,5 és 6 méter szélességben kapott aszfaltréteget. Ehhez csatlakoztatták a Kisvasút, a Tavasz, a Kalász és a Földműves utcák meglévő aszfaltsávját, így utóbbiak zsákutca jellege megszűnt.

Folyamatos a fejlődés. Mórahalom Alsóvároson utcákat aszfaltoztak, járdát, egyes részeken nyílt árkos csapadékcsatornát, másutt csővezetékes csatornát építettek. Fotó: Török János

Brindza Ágnes, a mórahalmi önkormányzat vezető projektmenedzsere elmondta, a beruházással a városrész összesen 2047 folyóméter hosszan kapott új, burkolt úthálózatot, így az Alsóvárosban található összes korábbi földutat aszfalttal borították. A beruházás várospolitikai szempontból is fontos: az önkormányzat kiemelt célja az újonnan létrejött lakónegyedekben a lakók életszínvonalát és kényelmét javítani, ezért kiemelt figyelmet fordít ezen területek fejlesztésére. Azt, hogy hova került járda, több lakossági fórum előzte meg, a magas beruházási költség miatt ugyanis mindkét oldalon nem lett volna lehetőség erre. A Kissori úton lakók elzárkóztak a járda építése elől, mivel ott nem előkertesek a házak, így az ablakokhoz túl közel haladnának el a gyalogosok.

A későbbiekben az önkormányzat egységes fatelepítést tervez az utcákban, ezzel is növelve a városrész vonzerejét. Alsóváros út-, járda- és csapadékcsatorna építése TOP Plusz pályázati forrásból valósult meg.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában