Férfi kézilabda NB I.

2 órája

Zamárdiba költözött a Pick Szeged

Távol éjszakáznak. A Pick Szeged férfi kézilabdacsapata szerda esti aalborgi vereségét követően nem tért haza Szegedre, hanem Dániából megérkezve Zamárdiban alakította ki főhadiszállását. Szombaton 17 órától viszont már Csurgón lépnek pályára az NB I. hatodik fordulójában.

Becsei Dávid

Bodó Richárd hat gólt lőtt Aalborgban.

Fotó: Török János

A csurgói bajnoki mérkőzéseket Juan Carlos Pastor regnálása óta mindig kiemelten kezeli a Pick Szeged. Ez azt jelenti, hogy a nagy távolság miatt rendre már a meccsnapot megelőző délután útra keltek a Tisza-partiak. Michael Apelgren ezt a berögzült szokást is megcsavarta és Aalborgból hazatérve Ferihegyről Zamárdiba költöztek a kékek. Így a háromszáz kilométeres és nagyjából ötórás út egy részét megspórolták. 

Pick Szeged, Csurgó, Pick Szeged, Zamárdiba költözött
Csurgón valószínűleg William Bogojevic is több játéklehetőséget kap majd a Pick Szeged csapatában. 
Fotó: Török János

Csütörtökön a regeneráció játszotta a főszerepet a Bajnokok Ligája-mérkőzés után, míg ma Siófokon tart labdás tréninget az akadémista irányítóval, Lukács Péterrel kiegészült keretnek az Apelgren, Källman, Kárpáti alkotta szakmai stáb. Ebből arra következtethetünk, hogy Janus Smárason Csurgón sem lép pályára, ám vele kapcsolatban új információkat nem közölt a klub.

Annak a Csurgói KK-nak lesz a vendége a Pick Szeged, amelynek a 2024–2025-ös szezontól a Tisza-parti városhoz ezer szállal kötődő Vladan Matics a vezetőedzője. Az 54 éves szakember 2007-ben játékos-edzőként magyar bajnoki címet, 2008-ban pedig – már kizárólag trénerként – Magyar Kupa-sikert ünnepelhetett a Szegeddel. 

Ismerős a kispadon

Kölcsönben Csurgón kézilabdázik a szegedi beálló, a 20 éves Fekete Gellért. Az előző idényben hét NB I.-es gólt szerzett Pick-mezben, míg az NB I./B-ben huszonnyolc meccsen hatvanhétszer volt eredményes. A nyáron Komlóra igazolt Csurgóról Borsos Tamás, de már nem őket erősíti Gebhardt Ádám, Bruno Vili-Zobec, Tomislav Spruk és Mladen Krszmancsics sem, utóbbi a Vardar Szkopjéval az Európa-ligában szerepel.

Maticcsal tartott a Metaloplastika Szabácstól a jobbátlövő Vojiszlav Brajovics, míg az irányító Kiss Bence Budakalászról, a balszélső Marko Majstorovic a horvát Krkából igazolt Csurgóra.

Ami pedig a Somogy vármegyeiek idei szereplését illeti, a címvédő Veszprém az elmúlt hétvégén a Csurgóval játszotta eddigi legszorosabb bajnokiját. Ligetvári Patrikék 31–23-ra nyertek 16–10-es első félidő után. A CSKK öt mérkőzésen négy pontot gyűjtött eddig. A Veszprém mellett Győrben kaptak ki (35–28). Az Egert 26–25-re legyőzték otthon, Gyöngyösön pedig 29–29-et játszottak, otthon pedig a PLER-rel ikszeltek (27–27).

A Pick Szeged csurgói bajnokiját élőben ide kattintva tekintheti meg.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában