Mezőgazdaság

1 órája

Magyar Péter próbálja letagadni az uniós agrártámogatások ügyében tett állásfoglalását (videó)

Magyar Péter megpróbálja letagadni az uniós agrártámogatások ügyében tett állásfoglalását – mondta Dömötör Csaba fideszes EP-képviselő Facebook-oldalán pénteken közzétett videójában.

MW

Magyar Péter, a Tisza párt EP-képviselője felszólal az Európai Parlament mezőgazdasági és vidékfejlesztési bizottságának rendkívüli ülésén Strasbourgban 2024. október 7-én

Forrás: MTI

Fotó: Purger Tamás

„Aki kételkedik az egészben, javaslom, hogy nézze meg Magyar Péter saját bejegyzését a saját Facebook-oldalán”, ezen a héten kedden tette közzé. Ott Magyar Péter, a Tisza Párt elnöke úgy fogalmazott: az egész unióban és Magyarországon is az organikus mezőgazdasági termelést kellene támogatni a jelenlegi extenzív gabonatermelés helyett – idézte fel a fideszes politikus.

„Tehát nem mellett, hanem helyett” – fűzte hozzá.

Ő tehát nem támogatná a gabonatermelést, elvenné a magyar gazdáktól az ilyen támogatásokat, amelyek egyébként területalapú támogatásként érkeznek leginkább. Ez több mint félezer milliárdos támogatást jelent, és 160 ezer magyar gazda kap ilyet minden évben

– mondta Dömötör Csaba.

Hozzátette: vannak már tervek az „Európai Bizottság környékén” írásban is, amelyek az ilyen területalapú támogatások kivezetéséről szólnak. „Ehhez a kórushoz csatlakozott most Magyar Péter” – mondta.

Ilyen az, amikor valaki átveszi az új külföldi támogatóinak az érvelését

– jegyezte meg a fideszes politikus.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában