Mérnökök és bajnokok között született megállapodás

Sport és tudomány összefonódását pecsételték meg Szegeden. A Szegedi Vízisport Egyesület és a Szegedi Tudományegyetem Mérnöki Karának együttműködése révén a kajak-kenus és evezős hallgatók anyagi támogatásban részesülhetnek tanulmányaik során, a kar hallgatói és dolgozói pedig kedvezményesen vehetik igénybe a klub szolgáltatásait.

Delmagyar.hu

A Szegedi Tudományegyetem Mérnöki Kara hallgatóinak és dolgozóinak szabadidős sportolási lehetőségeinek javítását célozta az az együttműködési megállapodás, amelyet az elmúlt héten kötöttek a Szegedi Vízisport Egyesülettel – tájékoztatott az SZTE közleményében. 

Szegedi Vízisport Egyesület, Szegedi Tudományegyetem Mérnöki Kar, kajak-ken
Petrovics Kálmán, az SZVE elnöke és Sárosi József, az SZTE MK dékánja adot kezet a kooperációra. Fotó: Kovács-Jerney Ádám/SZTE

– Rohanó világunkban egyre nagyobb hangsúlyt kell fektetni arra, hogy minőségi életet éljünk. Az egyik célunk ezzel a megállapodással, hogy az egészséges életet, az ahhoz hozzájáruló sportolást előtérbe helyezzük mind kollégáink, mind hallgatóink számára, illetve példaképekkel hozzuk őket testközelbe. A Szegedi Vízisport Egyesület számtalan olimpiai, világ- és Európa-bajnok és helyezett sportolóval büszkélkedhet, akikkel akár személyesen is találkozhatunk, edzhetünk. A bajnokokkal kötöttünk tehát megállapodást – nyilatkozta az együttműködésről Sárosi József, az SZTE Mérnöki Kar dékánja, aki Petrovics Kálmánnal, az SZVE elökével írta alá a megállapodást. Hozzátette, hogy arról a párhuzamról sem szabad megfeledkezni, ami a hivatásos sportoló és a mérnöki hivatás között megvonható. 

A sikeres sportolót és a jó mérnököt egyaránt a pontosság, a tisztelet, az alázat és sok esetben a csapatszellem jellemzi

 – emelte ki Sárosi József. 

 A Szegedi Vízisport Egyesület kajak-kenu és evezés sportágakban versenysport, illetőleg szabadidős sport területén is nyújt szolgáltatásokat. Az egyesület az élversenyzőkről kialakítandó pozitív kép, az utánpótlás-neveléssel kapcsolatos céljainak megvalósítása, valamint versenyzői felsőfokú képzésben történő részvételének elősegítése érdekében kötötte meg együttműködését az SZTE Mérnöki Karral. Emellett a kajak-kenus és evezős mérnökhallgatók anyagi támogatásban is részesülhetnek tanulmányaik során.

A kooperáció révén a Mérnöki Kar hallgatói, oktatói, partnervállalati és családi rendezvényeket kíván majd lebonyolítani a szegedi vízitelepen. Továbbá a kar hallgatói és dolgozói kedvezményesen vehetik igénybe az SZVE szolgálatásait.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában