A pályaválasztásban segít a Kormányhivatal rendezvénye – galériával, videóval

Pályaválasztási Napokat tartanak csütörtöktől szombatig az Agórában. Munkáltatók és iskolák is bemutatkoznak, sok szakirányt ki is lehet a helyszínen próbálni.

Timár Kriszta

A Csongrád-Csanád Vármegyei Kormányhivatal idén is megszervezte a Pályaválasztási Napokat. Az eseményen a térség továbbtanulás előtt álló diákjai és a karrierváltást tervező felnőttek is tájékoztatást kapnak lehetőségeikről október 17-19. között a Szent-Györgyi Albert Agórában. Az eseményen öt egyetem, negyvenegy középiskola, tizenkét munkáltató, egy kollégium és négy civil szervezet mutatkozik be.

Pályaválasztási napok, Agóra, Szeged
Egyetemek, középiskolák és munkáltatók is jelen vannak a Pályaválasztási Napokon. Fotó: Török János

Salgó László főispán az esemény megnyitóján úgy fogalmazott, a BYD érkezésével ez a program még nagyobb jelentőséggel bír, hiszen a gyár jelentős munkaerőigényt generál. Éppen ezért a továbbtanulási lehetőségek is fel fognak értékelődni a vármegyében. Kőkuti Attila, a Csongrád-Csanádi Kereskedelmi és Iparkamara elnöke pedig arról beszélt, hogy mivel a kamara a vállalkozók igényeit közvetíti, náluk jelentkezik először a munkaerőhiány problémája. 

Éppen ezért amellett, hogy a duális képzésben próbálunk tevékenyek lenni, a pályaorientációban is részt veszünk, hogy korán fel tudjuk készíteni a gyerekeket a munka világára 

– fogalmazott.

Az Agórában a diákok megismerkedhetnek a különböző iskolák képzéseivel és izgalmasabb gyakorlati tevékenységeivel. Így például vezethetnek virtuális traktort, polírozhatnak motorháztetőt, varrhatnak, ültethetnek növényt és kipróbálhatnak fegyvereket is. A rendezvényre pénteken még iskolai csoportokat várnak, szombaton pedig családi napot tartanak, ahol arcfestéssel, családi programokkal készülnek azoknak, akik szüleikkel együtt szeretnék meghozni azt a döntést, milyen szakirányban tanuljanak tovább.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában