Férfi kézilabda

3 órája

Norvég klasszissal hozták hírbe a Pick Szegedet

Újabb skandináv kézilabdázó neve merült fel. Eddig 341 gólt lőtt a Bajnokok Ligájában a 33 éves balszélső, aki dániai értesülés szerint a Pick Szeged férfi kézilabdacsapatában folytathatja a pályafutását 2025 nyarától.

Becsei Dávid

Barthold 2022-ben 10 gólt lőtt egy meccsen a Pick Arénában.

Fotó: facbook.com/aalborghaandbold

Gyors, technikás és hidegvérű ítéletvégrehajtó. Ő Sebastian Barthold, a dán Aalborg Handbold norvég válogatott balszélsője, aki a Rygtebors információi szerint 2025 nyarától a Pick Szeged csapatába igazolhat. Az értesülést a játékos és klubja sem kommentálta egy dán kézilabda-átigazolásokkal foglalkozó portálnak.

Pick Szeged, norvég balszélső, Sbastian Barthold
A norvég balszélső, Sebastian Barthold a Pick Szeged csapatával köthet szerződést dán információk szerint.
Fotó: facbook.com/aalborghaandbold

A Barca svéd klasszisa, Hampus Wanne után Barthold a második balszélső, akivel szóba hozták a Szegedet. Ami a jelenlegi Tisza-parti balszélsőket illeti, Sebastian Frimmel és Marin Jelinic szerződése is lejár 2025 nyarán.

Sebastian Barthold felnőtt pályafutása során mindössze két csapat mezében lépett pályára. 2010 és 2017 között hazájában a Haslum HK együttesében kézilabdázott, míg immár nyolcadik szezonját tölti a dán Aalborgban.

10 gólt dobott a Pick Szeged ellen

Az OTP Bank-Pick Szeged szerdán este éppen Aalborgban lépett pályára a Bajnokok Ligájában, Barthold viszont sérülés miatt kihagyta a mérkőzést. 2022. október 6-án, amikor az Aalborg 41–28-ra nyert a Pick Arénában, Barthold tíz gólt lőtt. A 2023–2024-es idényben Szegeden kétszer, Aalborgban négyszer volt eredményes a 90-szeres norvég válogatott balszélső.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában