Helikopteres üldözéssel zárult az embercsempész ámokfutása az M5-ös autópályán – videóval

Akciófimbe illő jelenetek zajlottak az M5-ös autópálya Kecskemétig tartó szakaszán.

Delmagyar.hu

A Bács-Kiskun Vármegyei Rendőr-főkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya október 16-án fokozott közúti ellenőrzést hajtott végre az M5-ös autópálya Bács-Kiskun megyei szakaszán. Az akció során váratlan esemény történ, ugyanis egy Mazda sofőrje nem állt meg a Csongrád-Csanád vármegyei rendőrök jelzésére és felhajtott az autópályára. A járőrök üldözőbe vették a járművet, és a helikopteres egység, a Rómeó hívónevű helikopter is csatlakozott az akcióhoz.

M5-ös autópálya, üldözés, helikopter
Légifelvétel az M5-ös autópálya Kecskemétig tartó szakaszán zajló üldözésről. Forrás: Police.hu

A sztrádán ámokfutó Mazda több járművel is ütközött, beleértve egy Audit, egy Skodát és egy Iveco járműszerelvényt. A balesetek során szerencsére nem történt személyi sérülés, ám anyagi kár keletkezett. Az autó végül Kecskemét térségében állt meg, ahol a sofőr megpróbált elmenekülni a helyszínről, de a gyorsan reagáló rendőrök elfogták. Mint kiderült, a 19 éves georgiai férfi egy tucatnyi illegális migránst szállított, és embercsempészés gyanúja miatt előállították.

Az eset kapcsán a Bács-Kiskun Vármegyei Rendőr-főkapitányság Migrációs Ügyek Osztálya megkezdte a sofőr kihallgatását, és kezdeményezték a fiatal letartóztatását.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában