Szegedi hírek

2022.09.03. 17:33

A szívbeteg gyermekekért úsztak - Galéria, videó

Kiss Anna

1181 – ezzel a sorszámmal győzött idén a Pizza Monkey VII. Rotary Jótékonysági Gumikacsa Verseny apró sárga kacsája a Tiszán. A Rotary Club Szeged Dóm szervezésében idén is több ezer egyedi sorszámmal ellátott sárga színű gumikacsát engedtek a folyóba, ahol a sodrásnak köszönhetően a kacsák versengeni kezdtek.

Bár előtte még alaposan kiélvezték a Tisza hűsítő vizét, nyugalmasan úszkáltak rajta, miközben a Partfürdőről zúgott a "Hajrá!". Azonban nagyon úgy tűnt, hogy a kacsák mindenféle szurkolásra fittyet hánytak, csak hosszas terelgetés után voltak hajlandóak a kijelölt célba úszni.

Az elmúlt hetek során egyébként bárkinek lehetősége volt kacsajegyet váltani, amellyel a Gift of Life – Ajándékozz életet programot támogatta, vagyis határon túl élő, szívfejlődési rendellenességgel született gyermekek szívműtétjéhez járult hozzá. Ugyanis azokban az országokban – Románia, Szerbia, Ukrajna –, amelyekben az érintett gyermekek élnek, hiányzik az infrastrukturális háttér és a humánerőforrás a műtétek elvégezéséhez, vagy nincs ingyenes orvosi ellátás. A Rotary ezért döntött úgy, hogy évről évre új életet ajándékoz ezeknek a gyermekeknek a magyar orvosok segítségével. Egy-egy ilyen beavatkozás 2,5 millió forintba kerül, ennek az összegnek az összegyűjtése volt a célja a szombati versenynek is.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában