Biztonságban az utakon

7 órája

A vármegye két óvodájában is volt KEVE program

A Szegedi Tankerületi Központ támogatásával megvalósult a „Közlekedjünk Együtt, Vigyázzunk Egymásra!” KEVE Mini program a vármegye két óvodájában.

Suki Zoltán

A Szegedi Tankerületi Központ támogatásával megvalósult a „Közlekedjünk Együtt, Vigyázzunk Egymásra!” KEVE Mini program a vármegye két óvodájában – tudtuk meg a tankerülettől. A Csongrád-Csanád Vármegyei Rendőr-főkapitányság Balesetmegelőzési Bizottsága és a tankerület még 2017-ben indította el a KEVE nevű, biztonságos közlekedésre nevelő programját a Tankerületi Központ fenntartásában működő általános iskolák részére.

tankerület,óvoda,KEVE,program
Élvezik a gyerekek a játékos tanulást. Fotó: DM

A program felmenő rendszerű, célja, hogy megalapozza az általános iskolai korosztály közlekedési, szabályismereti tudását és közlekedéstechnikai készségeit. A  gyerekek a rendőrök és a pedagógusok segítségével megtanulják a gyalogos, kerékpáros közlekedés szabályait, megismerik a közösségi közlekedést, a vasúti, légi és vízi közlekedést, valamint elsajátítják az elsősegélynyújtás alapjait, megtanulják a 112 általános segélyhívószám helyes használatát. 

A program a Szegedi Tankerületi Központ két iskolájában indult el 2017-ben, viszont a 2023/2024. tanévben már valamennyi általános iskolájában és egy gimnáziumában volt oktatás. A program sikerét bizonyítja, hogy az Országos Balesetmegelőzési Bizottság támogatásával az ország minden vármegyéjében elkezdték a KEVE program oktatását az általános iskolákban.  Csongrád-Csanád Vármegyében a Szegedi Tankerületi Központ támogatásával a KEVE Mini program először a deszki Móra Ferenc Csicsergő Óvoda-Bölcsődében indult el a 2022/2023. nevelési évben a nagycsoportosoknál. A programhoz a 2023/2024. nevelési évben az üllési Csigabiga Óvoda és Bölcsőde is csatlakozott. Az óvodapedagógusok a helyi sajátosságokhoz igazított tematika alapján, három héten át tanítják a közlekedési alapokat az óvodásoknak. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában