Otthont keresnek a sportág szegedi hívei

6 órája

Csocsó: világbajnoki ezüstöt nyert Nagy Nikolett

Azok után, hogy párosban már szerzett egy aranyat, ezúttal ezüstéremmel gazdagodott Nagy Nikolett. A szegedi lány a németországi csocsó világbajnokságon ezúttal a csapatversenyben a páros tagjaként szerepelt a mérkőzéseken.

Mádi József

Az idei csocsó világbajnokságnak Németország, Saarbrücken adott otthont.

Csocsó
Nagy Nikolett (balról a második) ezúttal a csapattal remekelt a csocsó vb-n. Fotó: Archív

A magyar női válogatott tagjaként Nagy Nikolett – aki a Szegedi Csocsó Sportegyesület versenyzője – a világbajnokságnak is tekinthető Nemzetek Kupája elnevezésű viadalon szerepelhetett ezen az eseményen. A négy fős csapatoknál először a két egyéni találkozót rendezték meg, majd a legvégén következett a páros csata. Az első párharc tíz szerzett gólig tartott, bárki is szerezte, utána következett az újabb csata addig, amíg az egyik fél el nem érte a húsz gólt, végül a duók zárták a meccset, amelynek akkor lett vége, amint valamelyik páros belőtte a 30. találatot.

Csocsó: a második érem

Nagy Nikolettnek ez már a negyedik világbajnoksága volt, amióta húsz évvel ezelőtt bemutatkozott a nemzetközi mezőnyben. A női párosban szerzett aranyérem után következett a dobogós helyek tekintetében a női csapat ezüstérem.

– Először Ausztriát győztük le, utána Bulgáriát egyaránt nagyon szoros meccsen 30:29-re, majd erőnyerők voltunk, végül az utolsó mérkőzésen kikaptunk a kilenc csapatos mezőnyben a németektől, így lettünk másodikok. Csocsóban a németek nagyon gyors ütemben fejlődnek, egyre jobbak és egyre többen vannak, míg Magyarországon hiányzik az utánpótlás, az idősebb vagy inkább rutinosabb versenyzők egyre inkább kikopnak a sportágból, illetve nekik már más a prioritás. Ezúttal több mint húsz fős volt a magyar válogatott Németországban, és ez a létszám lehetett volna több is, de a rendezvény nagyon távol, 15 órányi autóútra itthontól, a francia határ mellett, Metztől nem messze volt. A költségekről nem is beszélek... – mesélt a szegedi lány, Nagy Nikoletta.

A szegedi helyzet immár nem egyszerű, hiszen a klub és versenyzői helyet keresnek, ahol edzeni tudnak. Eddig az egyik csocsós versenyző éttermének melléképületében gyakorolhattak, ám ez a lehetőség megszűnt. A csocsósok most otthon vagy egymásnál edzenek, játszanak, ám sokkal jobb lenne akár a tréningek, akár a rendezés szempontjából is egy nagyjából 40 négyzetméteres hely, ahol fel tudnák állítani az asztalaikat.

– A hétvégén újabb feladat következik, hiszen Gödöllőre utazunk egy nemzetközi versenyre, míg egy osztrák csapat leigazolt játékosaként februárban bajnok lettem, így novemberben az olaszországi Genovában szerepelhetünk a Bajnokok Ligája döntőjében. Tavaly Rómában ötödikek lettünk, idén szeretnénk ügyesebbek lenni. És hogy mennyire szeretik Szegeden a csocsót mint akár társasági eseményt is, arra jó példa a nyári versenyünk. Immár több mint egy évtizede rendre összegyűlünk a Sziksóstói fürdő területén, ahol legutóbb 147 ember indult az általam szervezett viadalon. Kezdjük kinőni a helyet, hiszen ott száz főre van faház biztosítva, a többiek sátraznak. Három napig tart az esemény tíz kategóriában, van például egyéni és csapatverseny, nyílt és kezdő kategória. Köszönjük, köszönöm az eddigi támogatást, nagyon hálás vagyok érte – nyilatkozta Nagy Nikolett. 

A szegedi csocsózásról már írtunk 2007-ben is itt.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában