Szegedi hírek

Tegnap, 8:11

Folytatódik a Földmíves és Sárkány utca felújítása

Két helyen 210 millió forintot költenek az utakra.

Suki Zoltán

Hozzáfogtak a Földmíves és Sárkány utca újabb szakaszának felújításához: megújul  Földmíves utca a Mátyás tér és a Nyíl utca között, valamint a Sárkány utca a Szécsi utca és a Vadkerti tér között – írta lapunknak küldött közleményében a szegedi önkormányzat. 

Mátyás tér, felújítás, forgalomkorlátozás, Szeged
Forgalomkorlátozások is lesznek a területen. Fotó: Gémes Sándor 

Hozzátették, hogy tavaly ősszel a Nyíl és a Szécsi utca közötti részen 325 méteren cseréltetek aszfaltot és szegélyeket 85 méteren. Most ennek a résznek a két végén, a Mátyás és a Vadkerti térig újíták fel a burkolatot 210 millió forint önkormányzati forrásból. A kivitelező a közbeszerzési pályázaton nyertes Stravaco Construct Zrt., a cégnek december végéig kell elvégezni a munkát összesen 700 méteren.

A kivitelező kitáblázza a munkálatokat, előbb a szegélyeket cseréli, majd időjárástól függően marni és aszfaltozni fog. A munkálatok idejére korlátozza a forgalmat az érintett útszakaszon, ahol félpályás forgalomkorlátozásra kell számítani, váltakozva. A buszközlekedés marad. Az átmenő forgalom számára a Tompai kapu út - Szabadkai út, illetve a Hattyas sor felé javasolnak kerülőutat. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában