Férfi vízilabda OB I.

6 órája

A rossz előjelek ellenére nyert a Szegedi VE

Izgalmas rangadó, óriási fordítás. A Szegedi VE háromgólos hátránya után már néggyel is vezetett Kaposváron, végül 13–10-re nyert a férfi vízilabda OB I. nyitó fordulójában az ötgólos Sziládi Kristóf vezérletével.

Becsei Dávid

Sziládi Kristóf öt gólt lőtt az első bajnokin.

Fotó: Karnok Csaba

Miután háromgólos hátrányból ugyanekkora különbséggel győzött a férfi vízilabda OB I. első fordulójában a Szegedi VE Kaposváron, Kiss Csaba vezetőedző úgy fogalmazott, imádja az ilyen rangadókat, amelyekben minden benne van, ami érdekessé teszi a vízilabdát. A 13–10-re megnyert bajnoki harmadik negyedének közepén 8–6-ra még a kaposváriak vezettek. Egy 6–0-s etappal viszont a maga javára fordította az állást a Szeged, 12–8 után már csak kozmetikázni tudták a hazaiak az eredményt.

Szegedi VE, férfi vízilabda, Sziládi Kristóf
Jól védekezett emberhátrányban a fehér sapkás Szegedi VE, csak három ilyen gólt kapott.
Fotó: Karnok Csaba

– Nem a legjobb előjelekkel utaztunk el Kaposvárra, hiszen betegek voltak többen az elmúlt héten, illetve a meccsnapon is – kezdte értékelését lapunknak a mérkőzésen öt gólig jutó Sziládi Kristóf.

Lázas megbetegedése miatt Sánta Dániel – bár elutazott a csapattal – nem tudta vállalni a játékot, míg Horváth Vencel csak percekre szállt be.

– Az előjelek miatt nem mi voltunk a mérkőzés esélyesei, de az az elszántság, játék és kohézió, amit képviseltünk, elégnek bizonyult, hogy megverjük ezt az erős Kaposvárt. Az alapszakasz végén értékes három pont lehet ez, de ehhez a hozzánk hasonló játékerőt képviselő csapatokat le kell győznünk – tette hozzá.

Jól játszotta az előnyöket a Szegedi VE

Jól védekezett a Szeged, valamint az emberelőnyöket remekül játszották meg, tízből hetet góllal zártak. Mindkét csapatnak jó centerei vannak, ami sok gólt és kiállítást eredményez. Éppen ezért Sziládi szerint mindig az a győzelem kulcsa, melyik fél lövi jobban az előnyöket, illetve védekez ki több hátrányt.

Zsúfolt programjuk van a szegedieknek, hiszen a szerda esti bajnokit követően péntek este már a BENU Magyar Kupa B csoportjának a házigazdái lesznek. 17.30-tól a Pécs, szombaton 15.30-tól a Miskolc, vasárnap 11 órától pedig a Honvéd lesz Leinweber Olivérék ellenfele a Tiszavirág Sportuszodában.

– Csak a továbbjutással lennék elégedett, ami előfordulhat, hogy a Miskolc ellen dől el. Kiélezett párharcra számítok ellenük, de bízom magunkban. A Pécsről kevés információ jutott el hozzánk, vannak, akik abbahagyták náluk, igazoltak két szerb légióst, de az majd csak most derül ki, hogy milyen játékerőt képviselnek – beszélt arról a két ellenfélről Sziládi, amelyek ellen győzelmi esélyekkel ugorhat vízbe a Szegedi VE a hétvégén.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában