Férfi kézilabda

2 órája

Nagy hátrányt dolgozott le a Pick Szeged Barcelonában

Pocsék kezdés, gyönyörű folytatás. Már kilencgólos hátrányban is kézilabdázott a Pick Szeged férfi kézilabdacsapata Barcelonában, végül mindössze egy góllal, 31–30-ra kapott ki a Bajnokok Ligája B csoportjának második fordulójában.

Becsei Dávid

Nem kedvezett a játékvezetői felfogás Bánhidi Bence támadójátékának.

Fotó: Karnok Csaba

A Magdeburg elleni győztes kerettel megegyező összeállításban utazott el Barcelonába a Pick Szeged. A kezdőcsapaton viszont variált Michael Apelgren, védekezésben a belső tengelyt Kalaras és Mackovsek alkotta, míg támadásban ezúttal Lazar Kukics kezdett irányítóként. A hazaiktól a beálló Gallego, illetve a szegedi csapattal hírbe hozott Hampus Wanne hiányzott vállsérülés miatt.

Pick Szeged, Barça, Bajnokok Ligája, férfi kézilabda
Hamar óriási hátrányba került a Pick Szeged a Barça vendégeként, de majdnem ledolgozta teljesen.
Fotó: Karnok Csaba

Rosszul kezdtek a Tisza-partiak. Potyogtak a Barcelona-gólok, miközben a szegediek jóformán lövésig sem jutottak el. A 4. percben sikerült betalálni először, Bodó egy labdaleütés után mattolta Perez de Vargast, 4–1. Nem találták a lendületesen támadó Barca-játékosok ellenszerét a szegedi védők, a 10. minutumban így már 8–4-nél volt kénytelen időt kérni Apelgren.

Jót tett az egyperces megbeszélés a Tisza-parti játékosoknak. Pillanatok alatt 8–6-ra jöttek fel a vendégek. Köszönhetően annak, hogy Thulin bemutatta első védéseit, negyedóra játékot követően már magyar szempontból hízelgőbb eredmény állt a táblán, 11–8. Elmaradt a felzárkózás, így a 20. percben Arino második sikeres hetese után már 13–8-ra vezetett a Barça.

8 gólos hátrányt szedett össze a Pick Szeged

Nem festett jól a pályán az OTP Bank-Pick Szeged. A Bajnokok Ligája-címvédő sokkal nagyobb iramot diktált, lerohanásgólokat szereztek, valamint a játékvezetők felfogása sem kedvezett a vendégeknek. A 24. percben már 17–9-nél kért időt újból Apelgren, aki támadásban a hét a hat elleni játékot húzta elő a repertoárból.

Helyzetei alapján közelebb lopózhatott volna még az első félidő hajrájában a Szeged a Barçához, de Garciandía, Mackovsek és Kalaras is elmérte a kaput, fölé dobta a labdát ziccerben. 

A Thulint váltó Mikler védéseivel és Bodó jó megoldásaival dolgozott le hátrányából a Szeged a második játékrész elején. 20–12-ről 22–17-re jött fel a Pick, ezt követően viszont ismét jött egy hosszabb rövidzárlat és 43. minutumban már 27–18-ra vezettek a hazaiak.

Alaposan visszavettek a tempóból a hazaiak, így egy 4–0-s sorozattal ismét “csak” ötgólos volt a különbség a 47. minutumban.

Izgalmas végjáték

Vállsérülés miatt a hajrában Dika Mem már nem játszott. Kilenc és fél perccel a vége előtt rossz ütemben kért időt Apelgren, ugyanis 29–24-nél Röd gólját ezzel annulálta. Átbeszélték a taktikát, majd megdolgoztak újabb két, talán kissé szerencsés gólért, így a hazaiak 29–26-nál és az 53. perc legelején kért időt a Barcelona. Lefagytak a hazaiak, a Szeged pedig kilencgólos hátrányból teljesen visszajött a meccsbe, 29–28-ig zárkózott fel, a döntetlenért viszont már nem támadhatott, a mérkőzést Bodó dudaszó pillanatában született gólja zárta, 31–30.

Mikler Roland ott folytatta, ahol a Magdeburg ellen abbahagyta. Az EHF hivatalos statisztikája szerint 45%-kal védett.

Vasárnap 18 órától a Pick Arénában a Balatonfüredet fogadja a Pick Szeged, majd jövő csütörtökön 18.45-től a HBC Nantes-ot.

Sostaric, a gólvágó

Barça–OTP Bank-Pick Szeged 31–30 (20–12)
Férfi kézilabda, Bajnokok Ligája, B csoport, 2. forduló. Barcelona, Palau Blaugrana, 1351 néző. Vezette: Merz, Kuttler (németek).
Barça: G. PEREZ DE VARGAS – B. Janc 4, D. Mem 4, P. CIKUSA 2, Frade 3, N’Guessan 2, A. Arino 2. Csere: E. Nielsen (kapus), A. GÓMEZ 5/2, CARLSBOGARD 3, T. Petrus, J. Rodríguez 1, M. RICHARDSON 3/1, M. Ortega 2, Makuc. Vezetőedző: Carlos Ortega.
OTP Bank-Pick Szeged: Thulin – SOSTARIC 8/2, Röd 3, Toto, KALARAS 2, BODÓ 6, Frimmel 2. Csere: MIKLER (kapus), BÁNHIDI 3, KUKICS 2, Mackovsek 1, Garciandía 1, Jelinic 1, Smárason, Szilágyi 1. Vezetőedző: Michael Apelgren.
Hétméteres: 4/3, ill. 3/2.
Kiállítás: 8, ill. 10 perc.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában