Férfi kézilabda

2024.09.07. 21:07

Jó reklámja volt a Pick Szeged–Tatabánya a magyar bajnokságnak – GALÉRIA

Közönségszórakoztató első félidőt követően 20–18 állt a Pick Aréna eredményjelzőjén. A második félidőre összeállt a Pick Szeged védekezése Mikler Rolanddal a kapuban, így 33–27-re legyőzte a nyáron alaposan megerősödött MOL Tatabánya KC-t a férfi kézilabda NB I. első fordulójában rendezett találkozón.

Becsei Dávid

Sebastian Frimmel a Pick Szeged egyik legjobbja volt öt akciógóljával sérülésből visszatérve.

Fotó: Török János

Jól választottak azok a szurkolók, akik a Pick Arénában vagy az M4 Sport televízión keresztül megnézték a Tatabánya Pick Szeged elleni vendégjátékát. Az első félidő lüktető játékot hozott, a sportág népszerűsítését is jól szolgálta a magyar bajnokság első rangadója.

A Pick Szeged védője, Röd találkozott Dissingerrel, aki ezután elterült a földön. A játékvezetők videózás után utóbbit állították ki színészkedésért, az ítélettel finoman szólva sem értett egyet.
A Pick Szeged védője, Röd találkozott Dissingerrel, aki ezután elterült a földön. A játékvezetők videózás után utóbbit állították ki színészkedésért, az ítélettel finoman szólva sem értett egyet.
Fotó: Török János

Harminc perc, harminc nyolc gól. Rohanós kézilabdát játszott a Szeged, amiben partner volt a felfrissített kerettel érkező MOL Tatabánya KC is. Az első percek kissé idegesen indultak, de a meccshangulatot ez pozitív irányba befolyásolta. Népes publikum kísérte el a vendégcsapatot, de a hazai B-közép is kitett magáért végig. Ezúttal Mackovsekkel kezdett balátlövőben a Pick, a szlovén olimpikon viszont nem igazán találta a jó formáját támadásban. hamar jött is a csere, Bodó Richárd érkezett a helyére. Jól védekezett és osztogatott labdaszerzések után.

Izgalmakból nem volt hiány

A 8. percig kellett várni az első Thulin-védésre, amely után a picit pontatlan indítást Frimmel szedte össze ügyesen, 5–5. Sostaric a harmadik bajnokiján is ihletett formában folytatta. Többször vezetett eggyel az Ugalde-csapat, azonban a 14. percben Lazar Kukics remek pillanatainak köszönhetően végérvényesen átvette a vezetést a Pick Szeged. A szerb irányító először kisodródva lőtt egyenlítő gólt (7–7), majd a középkezdés után visszaérve a szegedi hatos fölé berepülve szerzett labdát, amivel Frimmel rohant végig, 8–7. Az osztrák szélső újabb találatával először mutatott kétgólos különbséget a tábla, jött is azonnal az időkérés a vendégektől a 15. minutumban.

Kettővel vezetett a Pick Szeged

A Nantes-ból igazolt balszélső, Baptiste Damatrin góljaival jól tartotta magát a Tatabánya, de a spanyol beálló, Ignacio Plaza pályára lépése is olyannyira jót tett nekik, hogy a 24. percben 14–14-nél utolérték a Szegedet. Bár 20–16-ra ellépett a Pick, a szünetben mindössze két góllal vezetett.

Mikler parádézott

A második játékrészre mindkét együttes kapust cserélt. Szegedi oldalon Thulin hat védéssel ült le, míg Székely Márton néggyel adta át a helyét Bartucz Lászlónak. A játék viszont Mikler Roland remekléséről szólt, aki, nagyban hozzájárult ahhoz, hogy egyszámjegyű gólt szerezzen csak a második félidőben az egykori Bányász. Tizenegy hárított labdával 55 százalékos védési hatékonysággal zárt a 39 éves kapus. Jérémy Toto és Borut Mackovsek húzott elé masszív falat, de Bánhidi Bence is többször blokkolt előtte.

Gólfelelősök

A 45. percben már 29–24-nél kért időt Cristian Ugalde. Szemmel láthatóan egyre fáradtabban kézilabdázott a Tatabánya, amelyben Damatrin után a horvát válogatott jobbátlövő, Mateo Maras lépett elő gólfelelőssé – hazai oldalon Sostaric, Frimmel és Bánhidi. Az 54. minutumban 31–25-nél mutatta a legnagyobb különbséget az eredményjelző, ez pedig már döntően nem változott. 

Vastaps a csapatoknak

Vastapsot kapott a szegedi csapat a hazai közönségtől, de a vendégtábor is elégedetten éltette övéit. Csütörtökön 18.45-től a német bajnoki címvédő SC Magdeburg ellen már a Bajnokok Ligájában folytatja az OTP Bank-Pick Szeged.

9 gólt lőtt Sostaric

OTP Bank-Pick Szeged–MOL Tatabánya KC 33–27 (20–18)
Férfi kézilabda NB I., 1. forduló. Szeged, Pick Aréna, 2700 néző. Vezette: Nagy F., Túróczy.
OTP Bank-Pick Szeged: Thulin – SOSTARIC 9/2, Röd 1, Kukics 2, BÁNHIDI 4, MACKOVSEK 2, Jelinic 3. Csere: MIKLER (kapus), TOTO, FRIMMEL 5, BODÓ 3, Smárason 3, Garciandía 1, Kalaras. Vezetőedző: Michael Apelgren.
MOL Tatabánya KC: Székely – P. Rodríguez 2, MARAS 8, Havran, TOPIC 1, Dissinger 1, N’TANZI 3. Csere: Bartucz (kapus), DAMATRIN 7/3, Golubovics, Przytula 2, PLAZA 3, Krakovszki B., M. Eklemovics. Vezetőedző: Cristian Ugalde.
Hétméteres: 2/2, ill. 3/3.
Kiállítás: 4, ill. 2 perc.

Nyilatkozatok:

Michael Apelgren, az OTP Bank-Pick Szeged vezetőedzője: – Jó reklámja volt ez a mérkőzés a magyar bajnokságnak. Magas színvonalú találkozó volt hosszú ideig, a Tatabánya megmutatta az erejét. Idegenben biztosan hasonló kemény meccs vár ránk ellenük. A sok döntő tényező közül a csodálatos közönségünket emelném ki, akik átlendítettek bennünket a nehéz pillanatokon. Remek csapatunk van, nagyszerű teljesítményt nyújtott Mikler Roland és Sebastian Frimmel. Várjuk az első BL-meccsünket, a világ egyik legjobb csapata, a Magdeburg ellen.

Cristian Ugalde, a MOL Tatabánya KC vezetőedzője: – Gratulálok a Szegednek, nagyon jó mérkőzést játszottunk. Remek hangulat fogadott bennünket, nem ideális itt kezdeni egy szezont, de mindent megtettünk a minél jobb eredmény érdekében. Büszke vagyok a csapatomra, az első félidőben a sok bekapott lerohanás gól ellenére tartottuk a lépést a hazaiakkal. A szünetben átbeszéltük a stratégiánkat, a második félidő derekán sorozatban három elvesztett labda megpecsételte a sorsunkat. Cserékkel próbáltam frissíteni a csapatot, a kulcsembereink eléggé elfáradtak. Az utolsó negyedórára eldőlt a két pont sorsa, fontos meccsek várnak ránk a NEKA és a Ferencváros ellen. 

Baptiste Damatrin, a MOL Tatabánya KC játékosa: – Nagyszerű hangulatban léphettünk pályára, jól küzdöttünk egy kiváló csapattal szemben. Jól kézilabdáztunk, de a Szeged egy picit jobb volt nálunk. Döntőnek bizonyult a második játékrész közepén a 3–0-s futása a hazaiaknak.

Mikler Roland, az OTP Bank-Pick Szeged játékosa: – Gratulálok a Tatabányának és Cristiannak, jól beszél magyarul. Tudtuk, hogy nehéz meccs vár ránk. Nekünk a felkészülés még tart, hiszen kevés időt töltöttünk együtt. Nem mondom, hogy örülök a szoros első félidőnek, de abból sokat tanulhatunk. A szünet után jobban védekeztünk, a védelemmel kellőképpen megértjük egymást és ez egy kapusnak hatalmas segítség. Fontos, hogy a továbbiakban is meglegyen köztünk ez az összhang. Várunk mindenkit a csütörtöki mérkőzésre, szeretnénk jól debütálni a világ egyik legjobb csapata ellen a Bajnokok Ligájában. Tőlünk és a szurkolóktól is 120 százalékra lesz szükség a német bajnok ellen.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában