Emberölési kísérlet – Bíróság előtt a kertkapuba áramot vezető férfi

Emberölés bűntettének kísérletével vádolják azt a makói férfit, aki tavaly nyáron áramot vezetett házának utcafronton lévő vaskapujába. Szembeszomszédja szenvedett áramütést. A vádlott tagadta bűnösségét a bíróságon, ügyében novemberben születik döntés.

Delmagyar.hu

Mursa Attiláné a szomszéd háza előtt, amelybe áramot vezetett a vádlott. A férfi emberölési kísérlettel vádolják. Archív fotó: Szabó Imre

Emberölés bűntettének kísérlete – ezzel vádolja az ügyészség azt az 53 éves makói férfit, aki tavaly augusztusban áramot vezetett házának utcafronton lévő vaskapujába, szembeszomszédja áramütést szenvedett.

Mursa Attiláné a szomszéd háza előtt, amelybe áramot vezetett a vádlott. A férfi emberölési kísérlettel vádolják. Archív fotó: Szabó Imre
Mursa Attiláné a szomszéd háza előtt, amelybe áramot vezetett a vádlott. A férfi emberölési kísérlettel vádolják. Archív fotó: Szabó Imre

Rossz szomszédi viszony

A férfi tárgyalása szeptember 16-án kezdődött a Szegedi Törvényszéken. Az MTI tudósításában kifejtette, hogy a nyolc általánost végzett, számos betegségben szenvedő, rokkantnyugdíjas, mozgáskorlátozott élettársával együtt lakó vádlott rossz viszonyban volt szomszédjaival. A büntetett előéletű férfi elvette a szomszédjában élő nő járókeretét, amelyet a telkén tárolt. Mivel attól tartott, hogy a szomszédok bemennek a portájára, hogy visszavegyék a járókeretet, áramot vezetett a vaskapuba. A szomszéd a kilincset megérintve enyhe áramütést szenvedett, ami az ügyészség álláspontja szerint halálos is lehetett volna, ha hosszabb ideig érintkezik a kapuval.

– Szerintem mindannyiunkat meg akart ölni – mondta az eset után Dembinszky utcában lapunknak Mursa Attiláné, akinek a 27 esztendős fia szenvedett áramütést. Megerősítette azt, ami a vádiratban is szerepel, hogy a fia, Attila azért ment át a szomszédhoz, hogy visszaszerezzék a járókeretet, amit a vádlott eltulajdonított. Mursa Attiláné azt is elmondta, hogy amint a fia megfogta a kilincset, megrázta az áram. Nyomban utána sarkon fordult, hazament és elmondta, mi történt. Közben a szomszéd kijött egy késsel, hadonászott, fenyegetőzött. Édesanyja hívta a mentőket és a rendőrséget.

A véletlenen múlt a sértett élete

Mivel a sértettnek sikerült elrántania a karját, enyhe áramütést szenvedett. A Szegedi Törvényszéken elhangzott, hogy a sértett élete a véletlenen múlt, mivel csak rövid ideig és csak érintette az alkarjával az áram alatt levő fémkaput.

Az ügyészség arra az esetre, ha a vádlott beismeri bűnösségét és lemond a tárgyalás jogáról hat év börtönbüntetés kiszabását indítványozta, amelyből a férfi nem bocsátható feltételes szabadságra. A vádlott azonban tagadta bűnösségét, így az ügyben november tárgyaláson dönt a törvényszék.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában