Jön fel a ranglistán

2024.09.16. 18:41

A szegedi teniszező Egyiptomban nyert rangos tornát

Újabb hatalmas sikert ért el Bíró Melinda, a szegedi Gellért TI teniszezője. Az egyiptomi kairóban egy ITF J300-as versenyen párosban a szlovák Kali Supovával az oldalán nyert a szegedi teniszező, míg egyéniben bronzéremnek örülhetett.

Becsei Dávid

Egyiptom után Ausztriába utazott Bíró Melinda, októberben pedig Marokkóban szerepel majd.

Fotó: Gémes Sándor

Eddigi legjobb helyezését közelítheti meg az ITF junior ranglistáján a szegedi teniszező, Bíró Melinda. 2024. január 22-én a 132. helyen állt, az elmúlt héten a 157. pozíciót foglalta el. Hétfő estig még nem frissült a rangsor, de egyiptomi sikereivel biztosan a 130. hely környékét ostromolhatja a Gellért TI tehetsége.

A szegedi teniszező, Bíró Melinda (balról) és Kali Supova az egyiptomi tornagyőzelemért járó serlegükkel.
A szegedi teniszező, Bíró Melinda (balról) és Kali Supova az egyiptomi tornagyőzelemért járó serlegükkel.
Forrás: Gellért Tenisz Iskola

– Ez az egyiptomi verseny egy kifejezetten nehéz megmérettetésnek számított. Melinda az eddigi legjobb eredményét Romániába érte el egyéniben, amikor egy ehhez hasonló, 300 pontos tornán döntőbe jutott. Most bronzérmes lett, párosban pedig gyakorlatilag megvédte címét, mivel tavaly ugyanígy nyert Kairóban, csak egy másik lány oldalán – magyarázta Kiss György, Bíró Melinda felkészítő edzője.

A szegedi klubban teniszező, de kecskeméti származású Bíró egyéniben három mérkőzést nyert meg a 32-es főtáblán, míg párosban négyet a 16-oson. Pihenésre nem jutott sok ideje. Pénteken hazautazott, szombaton pihent, vasárnap pedig már útra kelt az ausztriai Felsőpulyára, ahol ezen a héten az U18-as Európa-bajnokság 64-es tábláján szerepel egyéniben és párosban.

Nehéz ellenfelet kapott a szegedi teniszező

– Kaphatott volna könnyebb sorsolást is az első mérkőzésére Meli. A tornán nyolcadik kiemelt, a világranglistán 35. helyezett ellenféllel kezd egyéniben. Kifejezett elvárásokat nem fogalmaztunk meg, de jó játékkal bármi megtörténhet. Bízom benne, hogy hasznos tapasztalatokat gyűjt be – fejezte ki reményét.

Az Eb után Bíró Melindára két-három hét szegedi felkészülés vár. Október végén viszont egy újabb rangos tornára utazik, Marokkóban vehet részt egy J300-as tornán.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában