Sikeres pályázat

22 órája

Óvoda felújítására nyert félmilliárdot Makó

Hamarosan megújulhat az önkormányzati fenntartású Makói Óvoda egyik tagintézménye, a Kálvin téri. Ez és a közös udvarból nyíló Hold utcai telephely épületegyüttese a legnagyobbnak számít az intézményen belül. Az óvoda korszerűsítésére több mint félmilliárd forintot fordíthat a város.

Szabó Imre

– A Makói Óvodának négy tagintézménye van: a Kálvin téri, a Hold utcai, a Kassai utcai és az Erdélyi püspök utcai székhelyépülete. Ezekbe együtt 21 csoportban összesen jelenleg 507 gyerek jár. Jelenleg a legkisebbek számára a beszoktatási időszak zajlik – mondta az óvoda intézményvezetője, Bányai Anita.

óvoda,óvodapedagógus,pályázat,Kávin téri, makói óvoda
A Makói Óvoda Kálvin téri tagintézménye. Fotó: Szabó Imre

Ami a Kálvin utcait illeti, a közös udvarral rendelkező Hold utcaival együtt ez a legnagyobb: 245 gyerekről 11 csoportban 18 óvodapedagógus gondoskodik – a dolgozói létszám jelenleg is feltöltés alatt áll. 

Óvoda a belvárosban

A Makó belvárosában lévő Kálvin utcai épületegyüttes felújítására egy még márciusban benyújtott pályázat alapján 586 millió forintot nyert a vármegyei önkormányzat közreműködésével Makó. A Területi Operatív Program Plusz részben uniós, részben hazai finanszírozású, vissza nem térítendő támogatást biztosít a beruházásra. Önerőre nincs szükség hozzá. Mint a pályázati portálon olvasható, ennek részeként várhatóan az elektromos és gépészeti rendszert korszerűsítik, új radiátorokat szerelnek fel, padló- és falburkolatok, kiszolgáló helyiségek újulnak meg, bútorokat, játékokat szereznek be, kicserélik a korszerűtlen ajtókat-ablakokat és gondoskodnak a tető, illetve a homlokzat hőszigeteléséről.

A honlap szerint a pályázat a múlt héten kapott kedvező elbírálást. A támogatási szerződés aláírása a közeljövőben várható, ezt követően indulhat meg a kivitelező kiválasztását célzó közbeszerzési eljárás. A projekt lezárásának határideje 2026. novembere.

A Kálvin téri a Makói Óvoda második legrégebbi tagintézménye – az első ebben a sorban a Kassai utcai.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában