Megoldódott a gond

8 órája

Levelet írt a főispán a korábban a Wesley-iskolába járó gyerekek szüleinek

Minden gyermek elhelyezése megoldott valamelyik állami fenntartású iskolánál, akinek a törvényes képviselője kérvényezte azt. Ezt Salgó László főispán írta a korábban a Wesley-iskolába járó gyerekek szüleinek. A levélben az is szerepel, hogy aki eddig nem kérte gyermeke elhelyezését, még megteheti, a kormányhivatal segít ebben.

Suki Zoltán

A birtokunkba került egy levél, amit Csongrád-Csanád vármegye főispánja írt a korábban a Wesley János iskolába járó gyerekek szüleinek. Salgó László azt írta, hogy az ügy kiemelt fontossága miatt tájékoztatást kért a Szegedi Tankerületi Központtól. Azt a választ kapta, hogy minden gyermek elhelyezése megoldott, akinek a törvényes képviselője kérvényezte azt valamelyik állami fenntartású iskolánál.

wesley-iskola, főispán, szeged, kormányhivatal
Rendeződött a gyermekek sorsa. Archív fotó: Török János

Az is olvasható a levélben, hogy amennyiben a fentiek ellenére mégsem találtak fogadóintézményt, és a tanuló már nem tanköteles, úgy a Csongrád-Csanád Vármegyei Kormányhivatal gondoskodik új intézmény kijelöléséről, csak kérelmezni kell azt.

A tankerületi központtal közös célunk, hogy valamennyi gyermek a megfelelő testi, értelmi, erkölcsi és érzelmi fejlődésének és az oktatáshoz való jogának biztosításához megfelelő hátterű intézményben folytathassa a tanulmányait 

– fogalmazott Salgó László.

Korábban megírtuk, hogy összesen csaknem 140 millió, ebből több mint 50 millió forint hat hónapon túli lejárt tartozást és adóhátralékot halmozott fel a Magyarországi Evangéliumi Testvérközösség által fenntartott Wesley János Óvoda, Általános Iskola és Középiskola, emiatt a szegedi intézményben veszélybe került a gyermekek nevelése. Csak közüzemi számlákból 9 milliós a tartozás, amelyből 7 millió már hat hónapon túli számla. Vagyis a szolgáltató bármikor kikapcsolhatja a gázt és a villanyt az épületben. Közben az is kiderült, hogy már a nyári szünet alatt sem tudta időben kifizetni saját tanárait a Wesley-iskola, mégis azzal hitegették a szülőket, hogy rendben elindulhat a tanév. A Csongrád-Csanád Vármegyei Kormányhivatal a gyermekek biztonsága érdekében törölte a nyilvántartásból az intézményt, ami így nem nyitott ki a tanévkezdéskor.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában