Jó ötlet

8 órája

Fogadj örökbe egy fát!

Arra kérik a bordányiakat, hogy nézzenek körül a környéken és válasszanak maguknak egy köztéri fát, amit örökbe fogadnak.

Arany T. János

Új ötlettel rukkolt elő Bordány közösségi oldalának szerkesztősége, amihez reményeik szerint rengetegen csatlakoznak. A neve: Fogadj örökbe egy fát! Az egésznek az a lényege, hogy vigyázzanak a környezetükben lévő fákra, hogy sokáig élvezhessék a hűs árnyékukat. Mint írják, a fák nemcsak szebbé teszik az utcákat, de javítják a levegőt, tisztítják azt a portól, és még oxigént is adnak nekünk.

Fogadj örökbe, fa, locsolás, öntözés, növény, bordány
Bárki, bármilyen fát örökbe fogadhat Bordányban, a lényeg, hogy rendszeresen locsolja, ha nem esik elég eső.
Fotó: Illusztráció/Shutterstock

Fogadj örökbe és locsold

Bordányban az elmúlt években a településüzemeltetési központ munkatársai több mint 200 fát ültettek sikeres pályázatoknak köszönhetően. A bordányi szerkesztőség úgy véli, a fáknak némi extra törődésre van szükségük, főleg a napjainkban jellemző szárazság idején. Pont ezért van szükség a lakosság segítségére, mert a településüzemeltetés emberei nem győzik locsolóval. A felhívásban arra kérik a bordányiakat, hogy nézzenek körül a környéken, és válasszanak maguknak egy köztéri fát, amit örökbe fogadnak. A legegyszerűbb természetesen a saját házuk elé ültetett fák gondozása, de van, aki erről is megfeledkezik. Azt kérik, hetente legalább egyszer öntözzék meg egy-két vödör vízzel, és az erről készült fotót meg is oszthatják a Facebookon a #fogadjörökbeegyfát hashtaggel. A szerkesztőség pedig majd figyeli a posztokat, és időnként összegyűjtik, hogy mennyi fa talált új gazdára Bordányban.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában