A képzésben is hasznos

21 órája

Kisbusz a makói Galamb-iskolának

Könnyebben utazhatnak a jövőben tanulmányi versenyekre, szakmai kirándulásokra, illetve a gyakorlati képzőhelyekre a Galamb József Mezőgazdasági Technikum és Szakképző Iskola diákjai. Szeptember 18-án ugyanis egy új kisbusz érkezett az iskolába az Alföldi Agrárágazati Képzőközpont Nkft. jóvoltából.

Szabó Imre

– A képzőközpont az Alföldi Agrárszakképzési Centrum nyolc iskolájával áll kapcsolatban – tudtuk meg a busz átadásakor az ügyvezetőtől, Kalmár Évától. A makói Galamb-technikumba az ő jóvoltukból jutott szerdán egy 9 személyes kisbusz, amellyel többek között a szakképzőhelyekre is könnyebben eljuthatnak mostantól a diákok.

kisbusz, kocsi, busz, Horváth Zoltán
Horváth Zoltán makói iskolaigazgató a kisbusz kulcsaival. Fotó: Szabó Imre

A kisbusz a képzésben is hasznos

– A duális szakképzés lényege az, hogy az iskola elméleti képzést ad, a gyakorlatit pedig erre szerződött vállalkozásoknál töltheti el a tanuló. Ez azért jó, mert így a fiatalok ezt hosszú időn át valós munkahelyi környezetben sajátítják el. Így könnyebben illeszkednek majd be a munka világába, sőt akár mindjárt vizsgák után után lehet állásuk – hangsúlyozta. A makói iskolában jelenleg 75 diáknak van ilyen szerződése Makón kívül többek között Hódmezővásárhelyen, Gorzsán és Orosházán.

A kocsi egy 2019-es évjáratú, 2 ezres turbó dízel motorral rendelkező Ford Transit Custom; értéke bruttó 8 és fél millió körüli. Kalmár Éva az Alföldi Agrárszakképzési Centrum főigazgatójának, Horváth Józsefnek a társaságában adta át Horváth Zoltánnak, a makói iskola igazgatójának. Utóbbi azt mondta, a járművet minden nap használni fogják. Nem csak a képzőhelyekre, de a városszéli tangazdaságba, illetve szakmai kirándulásokra, tanulmányi versenyekre is viszik majd vele a diákjaikat. Egyébként eddig egy 7 személyeset tudtak erre a célra használni, de azt még 2000-ben gyártották.

A makói mellett hasonló kisbuszt kap a hódmezővásárhelyi Greguss Máté és a csongrádi Bársony István Technikum. A szakképző centrum többi intézményének is jut a közeljövőben jármű.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában