Őszi bormustra

20 órája

Több száz fajta bort lehet kóstolni vasárnapig – GALÉRIA

Akár 4 ezer forintot is fizethetünk egy minőségi bor deciliterjéért az idei Bor téren, átlagosan azonban 700-800 forintba kerülnek ezek a pár kortynyi kóstolók. Már az első délután sokan voltak a rendezvényen, ami vasárnapig várja a borok szerelmeseit.

Timár Kriszta

Több mint száz borászat képviselteti idén magát a Bor téren – Szeged őszi borfesztiválján. A Dóm téri programsorozat szerdán délután nyílt meg és vasárnapig várja a kulturált borfogyasztás kedvelőit. A székesegyház előtti területen már a hivatalos megnyitó előtt órákkal sokan voltak: barátokkal, kollégákkal kortyolgatták az első adag borokat a kellemes napsütésben. Mire pedig a borlovagrendek hagyományos felvonulása véget ért és kezdett sötétedni, már szinte nem is lehetett szabad asztalt találni a rendezvény helyszínén.

bor, bortér, Szeged, borászat, őszi borfesztivál
Már a megnyitó délutánján sokan voltak a Bor téren. Fotó: Török János

Ami az árakat illeti, átlagosan 700-800 forintért lehet kapni egy deciliter bort – szigorúan csak üvegpohárba, ami 1500, illetve 1800 forintba kerül. A legdrágább bor deciliterje 4 ezer forintba kerül – ennyit kell fizetni a Tiffán's 2012-es Grand selection-jéért. A szódából egy deciliter 100 forint, a mustból 300, a kézműves szörp 4 deciliterjéért pedig 500 forintot kérnek. Akinek pedig ez a választék sem lenne elég, vagy egy borfesztiválon nem szeretne bort inni, három pálinkaház és négy kézműves sörfőzde kínálatából is válogathat.

Az alkoholt pedig rengeteg fajta étellel kompenzálhatja. Van rétes 1000 forintért, lepény 3 ezerért, lángos 1400-ért, kenyérlángos 2500-ért és kürtőskalács 1900 forintért. De akár egy komplett vacsorát is meg lehet itt enni haltól a grillhúsokig. Szóval csak a bankkártyát kell jól feltölteni, a minőségi kikapcsolódás már adott vasárnapig.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában