Férfi vízilabda OB I.

18 órája

Remek meccsel indított a Szegedi VE Kaposváron a bajnokságban

Parádés fordítás! Háromgólos hátrányból ugyanekkora különbségű győzelmet épített fel a Szegedi VE. A férfi vízilabda OB I. 1. fordulójából rendezett találkozik a Tisza-partiak 13–10-re nyertek a Somogy vármegyei városban.

Becsei Dávid

Nagy Márton kulcsszerepet vállalt a Szegedi VE felzárkózásából a harmadik negyedben.

Fotó: Karnok Csaba

– Nekünk aranyat érne a bajnokság elején egy idegenbeli pontszerzés a legjobb nyolcba kerülésért vívott harcban – nyilatkozta kedden lapunknak Kiss Csaba, a Szegedi VE vezetőedzője. Akkor ezt ki is pipálhatják a Tisza-parti vízilabdázók, hiszen a rossz kezdés után remek harmadik negyedbeli teljesítményüknek köszönhetően vert állásból fordították meg a mérkőzést.

Szegedi VE, Kaposvár, vízilabda
Sziládi Kristóf (a labdával) volt a Szegedi VE legjobbja Kaposváron öt góllal.
Fotó: Karnok Csaba

Az első negyedben a Kaposvár ragadta magához a kezdeményezést, Vindisch Ferenc és Juhász-Szelei Norbert góljával 2–0-ra ellépett. Egy emberelőnyös játék végén Sziládi Kristóf szerezte meg az új idény első szegedi találatát.

7–4-ről fordított a Szegedi VE

A második negyed elején az U19-es Európa-bajnokságról negyedik hellyel visszatért Pörge Zsombor egyenlített, átvenni viszont nem tudta a Szegedi VE a vezetést. 4–2-nél ismét kettővel vezetett a Kaposvár, két perccel a nagyszünet előtt pedig már 6–3-ra. Elemében volt Sziládi, az ő vezérletével tapadtak a vendégek a hazaiakra, a harmadik negyed így 7–5ről indulhatott.

Szegedi labdaelhozás, Nagy Márton-gól, 7–6. Így indult a harmadik negyed, majd a világ- és Európa-bajnok center, Hárai Balázs válaszolt rögtön, 8–6. Ezt követően viszont összeállt a szegedi védekezés, a kapuból pedig Danka Benedek szállította a védéseket. A másik oldalon a gólok sem maradtak el, Sziládi és Leinweber duplájával fordított az SZVE, 8–10.

Bóbis Botond, majd Leinweber folytatta a gólzáport, 6–0-s sorozatot produkált a Szeged alig több, mint kilenc perc alatt. Ezzel el is dőlt a három pont sorsa, a különbség már nem változott, 13–10-es sikerével elhozta a pontokat Kaposvárról a Szeged.

A bajnokság második fordulójában Szolnokra utazik a Szegedi VE, előtte viszont ezen a hétvégén péntektől vasárnapig a BENU Magyar Kupa házigazdája lesz a Tiszavirág Sportuszodában.

Kiss Csaba: – Pontosan olyan rangadót játszottunk a Kaposvárral, amilyeneket szoktunk. Imádom ezeket a mérkőzéseket, de annak jobban örülnék, ha szurkolóként élhetném át ezeket, edzőként nem olyan mókás. Látványos vízilabdát játszottunk, és ahogy vártuk, a brusztos meccsnek köszönhetően sok kiállítást hozott a találkozó. Ebből nagyon jól jöttünk ki, sokkal jobb százalékban használtuk ki ezeket a szituációkat. Fontos rangadót nyertünk idegenben, most már azon leszünk, hogy ne szórjuk el ezt a három pontot máshol.

Kaposvár–Szegedi VE 10–13 (2–1, 5–4, 1–5, 2–3)
E.ON férfi vízilabda OB I., 1. forduló. Kaposvár. Vezette: Csanádi, Ádám F.
Kaposvár: Kósik – Dőry 1, Berta 1, Pellei F., Vindisch 1, Juhász-Szelei 1, Hárai 1. Csere: Besenyei, Bede, Fülöp 2, Pellei K. 1, Baj 2. Vezetőedző: Surányi László.
Szeged: Danka – Sziládi 5, Bóbis 1, Kürti, Leinweber 3, Kasza, Báthory. Csere: Pörge 1, Horváth V., Nagy M. 3, Spitz, Varga M. Vezetőedző: Kiss Csaba.
Gól – emberelőnyből: 3/13, ill. 7/15.
Ötméteresből: -, ill. 1/1.
Kipontozódott: Juhász-Szelei, Pellei F.

Másik két mérkőzést is rendeztek szerdán este a férfi vízilabda OB I.-ben. A Vasas 17–8-ra nyert Pécsett, az angyalföldiek legeredményesebb játékosa a szegedi születésű Lakatos Soma volt négy góllal. A Honvéd kiélezett bajnokin 8–7-re nyert Miskolcon. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában