SZIN 2024

2024.08.30. 13:19

Teletolta basszussal a szegedi éjszakát Armin van Buuren – VIDEÓ

Funk, rap és elektronikus zene is dübörgött csütörtökön a SZIN-en, ahol elviselhetetlen tömeg még nem volt, jó bulikból azonban nem akadt hiány. A világsztár DJ. Armin van Buuren ráadásul az első fél órában rajongóit is felengedte maga mögé a színpadra.

Timár Kriszta

Nagyot szólt a SZIN csütörtöki napja – és nem csak képletesen. Nem épp a csendes, szolid fellépőkről szólt ez a nap, de ugyebár pont ez a lényege egy fesztiválnak, még ha a lakosok nem is fogadják ezt kitörő örömmel. 

SZIN
A csütörtök a férfias dübörgésről szólt a SZIN-en. Fotó: Karnok Csaba

Az első, igazán nagy tömeget vonzó koncert a Halott pénzé volt, melynek tagjai arra is képesek voltak, hogy a nagyszínpad előtti teret teljes egészében megtöltő rajongókat egyszerre leguggoltassák, illetve megénekeltessék az Amikor feladnád című számuk refrénjével. Ahogy Marsalkó Dávid fogalmazott, bár ezen a bulin semmilyen technika nem úgy működött, ahogy kellett volna, beleértve a pirotechnikát is, mégis ez volt a nyár kedvenc koncertje számára.

Velük párhuzamosan, a Partfürdő túloldalán a Punnany Massif dübörgött – rájuk is sokan voltak kíváncsiak, bár érződött, hogy hétköznap este révén, azért nem mindenki vállalta még be a hatalmas éjszakázásokat. Ez egyébként az egész rendezvényre igaz volt: a helyszíneket összekötő járdákon nagyjából kényelmesen lehetett sétálgatni egész este, a túlzsúfoltság érzésével egyelőre nem kellett megküzdeniük a fesztiválozóknak, ezen a napon pont kényelmesen volt töltve a 16 hektárnyi terület.

Visszatérve a fellépőkre: a 24 éves, egykori X-Faktor felfedezett, Manuel volt még az, aki látványos tömegeket tudott vonzani ebben az idősávban, ami azért is szép teljesítmény, mert vele egyidőben Ganxsta Zolee és a Kartel is koncertezett. Ebből is látszik, mennyire más az igénye a tizenéves korosztálynak, illetve mondjuk a szüleiknek – akik szintén itt buliznak a SZIN-en. És ha már ízlések: csütörtökön az elektronikus zene kedvelői is kitombolhatták magukat, a Borsodi színpadán ugyanis Armin van Buuren tolt egy másfél órás DJ-szettet. A TOP 100 lemezlovas szavazást ötször is megnyerő 47 éves holland lemezlovas az első félórában ráadásul a szerencsés rajongóival együtt állt a színpadon, így ők azt is elmondhatták, hogy együtt koncerteztek a világsztárral – bár cserébe ez idő alatt végig csak a hátát látták. Volt itt minden: látványos háttérvetítés, fények és pirotechnika, egyedül azokban maradhatott némi hiányérzet, akik a Blah Blah Blah című világslágert várták, abból ugyanis mindössze fél perc jutott az összeállításba.

A koncerttel egyébként a dübörgő basszus és a „tuctuc” is ki lett maxolva az idei SZIN-en, nagyszínpadról hasonló stílusú zene nem szórakoztatja már a városlakókat. Ami a mai headlinereket illeti, péntek este jön a szokásosan, megbízhatóan színvonalas Majka-buli, illetve az I believe című slágerével világhírűvé vált Kamrad. A túloldalon a bp nagyszínpadot pedig beveszik a fiatalok: jön szegedi büszkeségünk, Pogány Induló, azaz Szirmai Marcell, aki Ótvar Pestissel ad majd rapkoncertet. Őt a műfaj másik képviselője, T Danny követi, a sort pedig Krúbi zárja majd. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában