SZIN 2024

2024.08.29. 19:45

Sima lángos 2 ezer – idén sem olcsó buli éhesen SZIN-ezni - GALÉRIA

Idén sem lett olcsóbb enni-inni a SZIN-en, mint tavaly, aki azonban árérzékeny, találhat kedvezőbb megoldásokat. A fesztivál első napján a pénztárcát érintő kérdéseken kívül megnéztük, milyen újítások történtek, illetve azt is, mivel lehet itt napközben elütni az időt.

Timár Kriszta

Továbbra sem olcsó mulatság enni-inni a fesztiválon.

Fotó: Karnok Csaba

Szerdán beindult a négynapos buli a Partfürdőn: megkezdődött a Coca Cola Szegedi Ifjúsági Napok. A közösségi oldalakat természetesen már elárasztották az ilyenkor szokásos "túl hangos", "nem lehet aludni" posztok, ezzel azonban most nem foglalkozunk, hiszen ezt az örök vitát, miszerint ki lehet-e bírni néhány napig egy sokakat vonzó rendezvény kedvéért, hogy a korán munkába indulók – és persze sokan mások – nem tudnak pihenni, talán sosem lehet lezárni. Helyette inkább szétnéztünk, hogy aki nem aludni, hanem partizni akar, mi várja a Tisza újszegedi oldalán.  

Csütörtökön is remek volt a hangulat a SZIN-en.
Csütörtökön is remek volt a hangulat a SZIN-en. Fotó: Karnok Csaba

Horgászat és retro vidámpark 

A 16 hektáros területet idén is tökéletesen belakta a rendezvény, ahol napközben – koncertek hiányában – is számos program szórakoztatja azokat, akik a hőségben is itt keresnek elfoglaltságot. A Civil faluban például ilyenkor zajlik az élet: a szervezetek egymásra licitálnak a fiatalok figyelméért különböző játékaikkal. Van kétféle vidámpark is: a hagyományos forgók mellett egy egyedi képzőművészeti alkotásokból összeállított, régi stílusú mutatványos részleget is berendeztek. Úgy láttuk, a horgászattal, lövöldével, diótörővel csábító időutazás sokak figyelmét felkeltette.

Aki a nyugodt, vízparti fílinget keresi, annak elég a medencéig sétálnia, amelyet horgásztóvá alakítottak. Már az első napon is sokan álldogáltak itt pecabotot fogva, ami az estébe érkezve igen szürreális látványt tud nyújtani a buliszettben vonuló fiatalok között. Egyébként ha már a koncerteknél tartunk: az egyik legésszerűbb újítás az volt a fesztiválon, hogy a Coca Cola torony hátára – mely építmény tavaly igen nagy felületen takarta ki a nagyszínpadot – kikerült egy kivetítő, így akik a mögötte lévő területen állnak, már nem kell bosszankodjanak amiatt, hogy nem látnak semmit.  Ez a szombati telt házas napon például biztosan kifizetődő módosításnak bizonyul majd.

Csak a zsíros kenyér nem drágult

Az árakat tekintve is történt változás – igaz, nem minden termék esetében. A zsíros kenyér például ugyanúgy 500 forintba kerül, mint tavaly. A sima lángos viszont 2 ezer forintra drágult, egy adag sült krumpliért 2500 forintot kérnek, a pizzaszeletért 1990-et, a gyrosért pitában 3500 forintot, lepényekért 4500-6000 forintot, a hamburgerért pedig 2800-4800 forintot. Pedig a Lidl mindent megtesz azért, hogy letörje az árakat: kitelepült boltjában minden ugyanannyiba kerül, mint a városi üzletekben, sőt akinek van klubkártyája, annak a megvásárolt alapanyagokból a szakácsok ingyen elkészítik a meleg ételt is a helyszínen. Italt azonban – néhány smoothie és frissen préselt lé kivételével – ebben az üzletben nem lehet kapni, így azt mindenki a vendéglátóknál veszi.

A fél literes üdítők 949 forintba kerülnek, az ásványvíz 100 forinttal kevesebbe, fél liter Borsodi sör pedig 1080-ba. Aki exkluzívabb italokra vágyik, gines vagy whiskey-s koktélokat is iszogathat 2310 forintért.

Majka és Curtis egy napon, de külön színpadra

A csütörtöki bulinapot sötétedés előtt a ValMar duó indította be igazán, a nagyszínpadon utánuk a Halott pénz, majd Armin van Buuren lép fel. Pénteken érkezik Majka és Curtis is – viszont külön színpadra, eltérő időpontban. Mint emlékezetes, 2018-ben éppen a SZIN-en jelentette be Majka, hogy elválnak útjaik: akkor még közös koncertet adtak volna, ám Curtis állítólag olyan állapotban érkezett meg Szegedre, hogy nem tudott fellépni. Ezt pedig barátja pont nálunk elégelte meg, hatalmas közös sikerek ide vagy oda. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában