SZIN 2024

2024.08.31. 14:22

Majka: Ne bántsátok egymást, csak a Puzsért

Rengeteg szegedi rajongója van Pogány indulónak – derült ki pénteken a SZIN-en, ahol már szinte kicsinek bizonyult a helyi születésű rapper számára a második legnagyobb színpad. Majka pedig a nagyszínpad előtti teret maxolta ki rajongóival, hozva a szokásos, megbízhatóan profi show-t.

Timár Kriszta

Fotó: Török János

Pénteken már igazi tömegfesztivál arcát mutatta a Szegedi Ifjúsági Napok. Mint megírtuk, szerdán és csütörtökön még kényelmesen lehetett közlekedni a Partfürdő területén, pénteken azonban beindult az őrület. Nyilván mindenki megszokhatta már, hogy ezen a rendezvényen sötétedés után már nem érdemes azzal számolni, hogy nem lökik félre minden másodpercben, vagy nem kell kerülgetni az egyébként is szűkös járófelületeken a középen beszélgető csoportokat, így ez sem számít már újdonságnak. Megkövetjük azonban azt a néhány embert, akikről azt írtuk, meglehetősen fura, hogy maszkban sétálgatnak: a fesztivál harmadik napjára kiderült, hogy sajnos ez szinte már kötelező kellék kellene legyen. Akkora por van ugyanis a Partfürdőn, hogy egy-egy koncert után a tömegben megindulva szinte levegőt is alig kapni. Természetesen ezzel a szervezők sem tudnak mit kezdeni, hiszen extrém szárazság sújtja a várost, sokat ront azonban a közérzeten, amikor órákon keresztül ilyen levegőt kell szívni.

Pogány induló felnőtt a nagyszínpadhoz

Márpedig pénteken már viszonylag korán nagy volt a tömeg. A szegedi születésű Pogány Induló például lassan kinövi a fesztivál második legnagyobb színpadát: a kicsivel 7 óra után kezdődő koncertjén is teltház volt a bp színpad előtti területen. Szirmai Marcell többször is hangsúlyozta, mennyire szereti Szegedet, sőt azt is mondta, hogy egészségi állapotának javulását is rajongóinak köszönheti. – Azért vagyok jobban, mert érzem a szereteteteket – kiabálta, amit hatalmas ováció követett. A 19 éves fiatalember június közepén került kórházba –- szívproblémákról és pánikrohamról is cikkeztek vele kapcsolatban. Azóta a tudatmódosító szereket is letette, mert mint mondta, nem akarja tönkretenni magát ilyen fiatalon. Az alkoholról azonban láthatóan nem mondott le, hiszen a színpadon, koncert közben pálinkázott.

Majka hozta a szokásos magas színvonalat

 

A szegedi rapper után fél órával, a Partfürdő túloldalán lévő nagyszínpadon lépett fel Majka. Azt már a koncert kezdetén megállapítottuk, hogy több érdeklődőt vonzott, mint az előző napi külföldi világsztár. 

– Annyi emlék fűz minket ide, hogy nem tudunk Szegedre nem úgy emlékezni, mint egy kiemelt helyszínre – köszöntötte a koncerthallgatókat a rapper-műsorvezető, aki azt is jelezte, szeretné, ha a TOP 3 nyári buliban benne lenne a mostani. Ő és csapata egyébként mindent meg is tett ezért: színvonalas látványvilággal és a szokásos, profin összerakott műsorral érkeztek. A 45 éves frontember ráadásul olyan aktívan ugrálta végig a másfél órát, mintha még mindig 20 éves lenne. 

Nem bírta ki beszólás nélkül

A műsor most visszarepítette a bulizókat néhány évtizeddel: olyan egykori slágerek Majkás feldolgozását is lehetett hallani a már jól ismert Personal Jesus mellett, mint például az Eye of the tiger, Rythm of the night, Ready or not vagy a Back Street Boys által sikerre vitt Everybody. Természetesen nem maradtak el a legnagyobb Majka-slágerek sem, így nem valószínű, hogy bárkiben hiányérzet tátongott a buli végére. Amikor még néhány jótanáccsal is ellátta rajongót a rapper.

– Szeressétek egymást, ne bántsatok senkit. Csak a Puzsért. Neki a k. anyját – mondta, miután lepacsizott a színpad körül álló szerencsésekkel. 

– Csináljunk még egy közös fotót, aztán jön a külföldi csávó – konferálta fel Kamrad-ot zárásként Majka, aki már most megígérte: jövőre is jön. Hogy végül hányan választották a német énekest, nem vártuk meg, a bejáratnál azonban meglehetősen sok fiatalt láttunk, akik még csak ekkor érkeztek a fesztiválra. És nem feltétlenül miatta. – Jöttünk Krúbira – kiabálták, jelezve ezzel, hogy már Majkának is oda kell figyelnie a feltörekvő fiatal konkurenciára.

Jegyek még korlátozott számban kaphatóak az utolsó napra, a szervezők idén is teltházra számítanak.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában