SZIN 2024

2024.08.30. 15:24

Robotkutya támadt a SZIN-en

A honvédség is kitelepült idén a Szegedi Ifjúsági Napokra, ahol bemutatták a szimulátoraikat és egy robotkutyát is.

Suki Zoltán

– A Magyar Honvédség szíve és motorja a tartalékos katona, aki motivált, szereti a hazáját, és kiválóan ismeri azt az országrészt, ahol él – fogalmazott Drót László, az MH Területvédelmi Erők Parancsnoksága parancsnoka a Szegedi Ifjúsági Napokon, ahova a honvédség is kitelepült.

Ügyességi feladatok is voltak. Fotó: Honvedelem.hu
Ügyességi feladatok is voltak. Fotó: Honvedelem.hu

A dandártábornok szerint a SZIN fesztivál olyan közösségi élmény, ami megmutatja, mennyire fontos a szabadság, az otthon és a béke. 

– Ahogy a zene és a kultúra összekapcsol ezen a fesztiválon, úgy a hazánk iránti elkötelezettség is összeköthet és nagyobb közösséggé formálhat minket. A Magyar Honvédség és a Honvédelmi Minisztérium itt, a SZIN-en is megmutatja, miként tudunk mindannyian részt vállalni a haza védelmében, és hogyan tudunk tenni azért, hogy ez az ország biztonságban legyen – emelte ki a parancsnok.

A toborzósátornál tett látogatáskor elhangzott, az országvédelem nemcsak a hivatásos katonák feladata, hanem minden állampolgáré, akik fontosnak tartják közösségük és lakóhelyük biztonságát. A tartalékos szolgálat lehetőséget nyújt arra, hogy bárki, aki elkötelezett a hazája iránt, aktívan részt vehessen a honvédelemben anélkül, hogy fel kellene adnia civil életét. 

A fesztiválon a honvédség a Sportszázad segítségével erőnléti és ügyességi feladatokkal várta az érdeklődőket. Aki teljesítette a fizikai kihívásokat, mehetett tovább a Gripen-szimulátorhoz, ahol a VR-technológiának köszönhetően tapasztalhatták meg a bátor vállalkozók, hogy milyen érzés a kecskeméti pilóták helyében lenni. A figyelemfelkeltésben oroszlánrészt vállalt a mindig és mindenhol népszerű robotkutya is, ami készségesen csalogatott kicsiket és nagyokat a kitelepüléshez, ahol a fegyvermustra mellett minden fontos információt megtudtak az érdeklődők a tartalékos szolgálattal kapcsolatosan is.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában