Helyi közélet

2024.09.14. 15:55

A Műszaki Ezred bemutatkozott a BME szakmai hetén

Delmagyar.hu

Fotó: Baranyai Erika Piros főhadnagy

A Magyar Honvédség II. Rákóczi Ferenc 14. Műszaki Ezrede is részt vett a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem (BME) Zielinski Szilárd Építőmérnöki Szakkollégiumának szakmai hetén. A szentesi alakulat hídépítő és víztisztító százada is bemutatkozott a rendezvényen, amelynek célja, hogy a hallgatók gyakorlati ismereteket szerezzenek a különböző mérnöki területekről, és megismerjék a Magyar Honvédség nyújtotta karrierlehetőségeket.

A bemutatkozás során a katonák interaktív előadásokkal és videókkal szemléltették a hídépítés és víztisztítás technológiai folyamatait, valamint bemutatták műszaki búvár képességeiket is. A rendezvény szervezői kiemelték, hogy az ilyen együttműködések révén a hallgatók közvetlenül találkozhatnak az építőmérnöki tudás katonai alkalmazásaival.

A BME-s bemutatót követően a szentesi ezred meghívta az építőmérnök hallgatókat, hogy személyesen is megismerhessék az alakulat munkáját és technológiai megoldásait.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában