22 határsértőt tartóztattak fel

Röszke és Mórahalom külterületén fogtak migránsokat a rendőrök.

Arany T. János

Ezúttal is visszakísérték a határzárhoz a migránsokat.

Fotó: Csudai Sándor

A szolgálatot teljesítő rendőrök kedden összesen 29 határsértőt tartóztattak fel és 64 főt megakadályoztak a hazánk területére történő illegális belépésben – tájékoztatott az ORFK. Csongrád-Csanád vármegyében, két esetben összesen 22 határsértőt tartóztattak fel Röszke és Mórahalom külterületén. Győr-Moson-Sopron vármegyében mindössze egy határsértőt tartóztattak fel Ikrény külterületén. Bács-Kiskun vármegyében hat migránst fogtak el Hercegszántó-Budzsák külterületén. A feltartóztatott illegális migránsok ellenőrzésük során szír, török, iraki és mali állampolgároknak vallották magukat, azonban sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét nem tudták igazolni. A rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően átkísérést alkalmaztak.

illegális bevándrolás, Szeged, Röszke, Határ, Kerítés
Ezúttal is visszakísérték a határzárhoz a migránsokat. 
Fotó: Csudai Sándor

Magyarország területén az elmúlt 24 órában, embercsempészés miatt egy ember ellen indult büntetőeljárás. Az embercsempészés bűntett alapesetben egy évtől öt évig, minősített esetben akár öttől tizenöt évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.

Hazánk déli határszakaszán az illegális migránsok az elmúlt években egyre erőszakosabbak voltak, a rendőrökre támadtak, fegyvert használtak, határvédelmi létesítményeket rongáltak meg és halálos közlekedési baleseteket okoztak.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában