Egyetemistáknak első kézből

9 órája

Előadás-sorozat indult Szegeden a civil szervezetekről

Szalay-Bobrovniczky Vince helyettes államtitkár és Turi László, az Életjel Mentőkutyás Kutatóegység parancsnoka nyitotta meg a civil szervezetek működése iránt érdeklődő egyetemistáknak szóló kurzust. Az előadás-sorozat a praktikus ismeretek mellett a civil szerepvállalást is népszerűsíti.

Jeszenszky Zoltán

Szalay-Bobrovniczky Vince, a civil és társadalmi kapcsolatokért felelős helyettes államtitkár, valamint Turi László, az Életjel Mentőkutyás Kutatóegység parancsnoka tartott előadást a Szegedi Tudományegyetemen indult kurzuson. A kérdések megválaszolása után a jelenlévők Vitóval, a mentőkutyával is megismerkedhettek. Az előadás-sorozat a civil szervezetek világát, a civil szervezetek létrehozásának és működtetésének módozatait mutatja be az ősz folyamán az egyetemistáknak, valamint a praktikus ismeretek mellett a civil szerepvállalást népszerűsíti. 

előadás-sorozat, civil szervezetek, egyetemisták,szte
Szalay-Bobrovniczky Vince civil és társadalmi kapcsolatokért felelős helyettes államtitkár megnyitójával kezdődött az előadás-sorozat a Szegedi Tudományegyetemen. 
Fotó: SZTE

„Az e félévben a Miért érdemes fiatalon is civil közösségekben tevékenykedni? alcímet kapott, vendégelőadók közreműködésével zajló kurzus legfőbb célja az, hogy felhívjuk a hallgatók figyelmét a civil szervezetek által hordozott értékekre, értékteremtő folyamatokra, tehát az állampolgári mentalitáskultúra kompetenciáinak fejlesztése, enkulturáció és értékszocializáció” – mondta el Jancsák Csaba egyetemi docens, tantárgyfelelős.

előadás-sorozat, civil szervezetek, szte, egyetem
Turi László, az Életjel Mentőkutyás Kutatóegység parancsnoka a mentőegység misszióiról és szervezeti működéséről beszélt az egyetemisráknak. Fotó: SZTE

Az egyetemi kurzus a Miniszterelnökség Civil és Társadalmi Kapcsolatok államtitkárság a Szegedi Tudományegyetem Társadalmi Felelősségvállalás Kompetenciaközpont, valamint a JGYPK Alkalmazott Társadalomtudományok Tanszék együttműködésében valósul meg.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában