Kijelöltek egy pénzügyi gondokot

5 órája

Ambrózfalva elindította az adósságrendezési eljárást

Adósságrendezési eljárás indítását kérte maga ellen az ambrózfalvi önkormányzat. Hamarosan pénzügyi gondnok veszi át az anyagi ügyeket, aki érvényesíti majd a követelésüket és rendezi a kötelezettségeiket. Dorotovicsné Gulyás Judit, Ambrózfalva polgármestere elmondta, az adósságrendezési eljárás a működésüket nem veszélyezteti majd.

Kovács Erika

Mint ismeretes, tavaly év végén és idén az első hónapokban több jogosulatlan és szabálytalan oda-vissza utalás történt Ambrózfalva és Csanádalberti önkormányzatainak számlái között.

Abrózfalva, Adósság, csőd
Dorotovicsné Gulyás Judit, Ambrózfalva polgármestere elmondta, összesen 41,3 millió forintjuknak veszett nyoma. Fotó: Kovács Erika

Ambrózfalva 16 millióval tartozik a vállalkozónak

Márciusban derült ki, hogy Ambrózfalva kincstári számlája, közfoglalkoztatási- és főszámlája kiürült, több mint 40 millió forintnak veszett nyoma.

– Benyújtottuk az anyagot a Szegedi Törvényszékhez. Közzétesznek majd egy hirdetményt, amiben közlik, hogy az ambrózfalvi önkormányzat adósságrendezési folyamat alatt áll. Kapunk egy pénzügyi gondnokot is – tudtuk meg Dorotovicsné Gulyás Judittól. Az ambrózfalvi önkormányzat a szociális szolgáltatóház felújításával megbízott GYIVIÉP Kft.-nek tartozik több mint 16 és fél millió forinttal, a pitvarosi óvodai társulásnak pedig 15 millió forint körüli összeggel.

A körülmények egyelőre tisztázatlanok

Amikor a vállalkozó az elvégzett munkáért benyújtotta a számlát, akkor derült ki, hogy nincs meg a pénz.

Ki tudtuk volna fizetni a vállalkozót, ha az a 41 millió 300 ezer forintunk meglenne és jelenleg még tisztázatlan körülmények között nem utalták volna át Csanádalberti számlájára

 – mondta a polgármester asszony. Hozzátette, a leendő pénzügyi gondnok érvényesíteni fogja Ambrózfalva követeléseit Csanádalberti irányába és abból teljesíti majd a kötelezettségeiket.

Nem tudták volna megmenteni az óvodát

Dorotovicsné Gulyás Judit azt is leszögezte, ha nem tűnik el a pénzük, akkor sem tudták volna megmenteni a szeptember 1-jén bezárt óvodájukat, mert nagyon alacsony volt a gyermeklétszám. A település lakosságát ugyanis két sokk is érte idén. Az egyik, hogy eltűnt az önkormányzat pénze, a másik, hogy be kellett zárni az óvodát.

Most már beállt a rend, a gyerekeket a falugondnoki szolgálat kisbusza hozza-viszi a környező települések óvodáiba. A szülőktől úgy tudom, hogy a gyerekek gyorsan beilleszkedtek és jól érzik magukat. Tegnap az egyik kis óvodásunk is megerősítette ezt, hosszasan mesélte az új óvodájával kapcsolatos élményeit

 – nyilatkozta.

Lapunk megkereste Csjernyik Zoltánt, Csanádalberti polgármesterét is, hogy hogyan érinti őket Ambrózfalva adósságrendezési eljárása. Erről pénteken nyilatkozik lapunknak.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában