Illegális bevándorlás

8 órája

Megint itt volt a legtöbb migráns

A feltartóztatott illegális migránsok ellenőrzésükkor szír, török, indiai és pakisztáni állampolgárnak vallották magukat.

Suki Zoltán

A határkerítés csongrád-csanádi szakaszán 111 embert állítottak meg.

Fotó: Csudai Sándor

Szerdán összesen 39 határsértőt tartóztattak fel a rendőrök az országban – közölte kedden az Országos Rendőr-főkapitányság. Közülük Csongrád-Csanád vármegyében 35, Pest vármegyében pedig 4 migránst találtak.

migráns,illegális bevándorlás,Szeged,migráció
A határkerítés csongrád-csanádi szakaszán 111 embert állítottak meg.
Fotó: Csudai Sándor

A határkerítés csongrád-csanádi szakaszán 111 embert akadályoztak meg abban, hogy illegálisan átlépje a határt. 

A feltartóztatott illegális migránsok ellenőrzésükkor szír, török, indiai és pakisztáni állampolgárnak vallották magukat, azonban ezt semmivel sem tudták igazolni. A rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően visszakísérték őket az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

Az MTI pedig arról számolt be, hogy a holland kormány hivatalos kérelmet nyújtott be az Európai Bizottsághoz annak érdekében, hogy kimaradhasson a 2026-ban életbe lépő új menekültügyi és migrációs paktumból.

– Most tájékoztattam az Európai Bizottságot, hogy Hollandia ki szeretne maradni a paktum megvalósításából. Újra a saját kezünkbe kell vennünk menekültügyi politikánkat – közölte az X-en Marjolein Faber migrációs ügyekkel foglalkozó miniszter.

Faber az Európai Bizottsághoz címzett levelében azt írja, hogy az új holland kormány drasztikusan csökkenteni akarja a Hollandiába irányuló migrációt, hogy továbbra is teljesíteni tudja alkotmányos kötelezettségeit: a lakhatás, az egészségügyi ellátás és az oktatás biztosítását. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában