Élethosszig tanulás

Tegnap, 12:30

Indul a Szabadegyetem őszi szemesztere

Tíz alkalommal várják a tudományok iránt érdeklődőket az SZTE Szabadegyetem előadásai az őszi szemeszterben. A program ezúttal elsősorban fiatal oktatóknak ad bemutatkozási lehetőséget.

Delmagyar.hu

Immár a 34. szemeszter kezdődik meg szeptember 18-án a SZTE Szabadegyetem programsorozatában. Az SZTE József Attila Tanulmányi és Információs Központban Nagy Gyula előadásával kezdődik az esemény: a Ki tehet egy zöldebb, fenntarthatóbb jövőért? Települések zöld átmenete és a lakossági részvétel kapcsolata című előadást 18 órától hallgathatják meg az érdeklődők. December 11-ig összesen tíz alkalommal lesz Szabadegyetem, a témák ezúttal is igen változatosak. Lesz szó például a vállalkozói kudarcról, a biomimetikus helyreállító fogászatról, a 11-13. századi települések jellemzőiről és a Szájon át szedhető biogyógyszerekről is.

szabadegyetem,SZTE, oktató
A TIK ad otthont a Szabadegyetem előadásainak. Fotó: Hegedűs Márta/MW

A szervezők ebben a szemeszterben igyekeznek fiatalabb oktatókat megszólaltatni, többségük az elmúlt néhány évben Az Év Fiatal Oktatója kitüntetésben részesült. Aki elmulasztaná valamelyik alkalmat, de szívesen visszanézné, az keresse az SZTE Szabadegyetemet a Szeged Televízió műsorában, illetve a programsorozat honlapján. Az előadások felvételeinek feltöltése a szerkesztés ütemében történik, így az előző heti előadások várhatóan hétfőnként kerülnek fel az internetre. Az előadássorozat mindenki számára nyitott és ingyenes, az SZTE hallgatói 2 kreditet kapnak a kurzus teljesítéséért.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában