Helyi közélet

2024.09.14. 17:00

Aki roncsautót szeretne, keresse a kormányhivatalt!

Suki Zoltán

Összesen 31 darab hulladékautót adna el a Csongrád-Csanád Vármegyei Kormányhivatal. Ezeket a kocsikat az embercsempészek hagyták a déli határ mellett, és senki sem jelentkezett értük. 

roncsautó
Embercsempészek hagyták hátra a kocsikat. 
Fotó: Gémes Sándor

Emlékezetes, hogy tavaly november 16-án lépett hatályba a déli határnál található elhagyatott járművekkel kapcsolatos intézkedésekről szóló kormányrendelet, amely kizárólagos illetékességgel a Csongrád-Csanád Vármegyei Kormányhivatalt jelölte ki a déli határnál található elhagyott gépjárművek elszállításával kapcsolatos hatósági feladatok ellátására.

A rendelet értelmében a kormányhivatal elszállíttathatja az olyan járművet, amelyen hatósági jelzés nem található, és erre tekintettel a jármű a forgalomban nem vehet részt, vagy amely nem felel meg a gépkocsi fogalmának, és amelyet valószínűsíthetően embercsempészés bűncselekmény megvalósításához elkövetési eszközként felhasználtak.

Az elszállított járművek azonosító adatai (alvázszám, motorszám, ha van, hatósági jelzés) a hivatal honlapján megtalálhatók. 

Ha az elszállított jármű tulajdonosa, illetve üzembentartója nem állapítható meg, vagy a felszólítás ellenére az elszállított járművet az elszállítástól számított három hónapon belül nem veszi birtokba, a Csongrád-Csanád Vármegyei Kormányhivatal gondoskodik a jármű árverés útján történő értékesítéséről vagy más módon történő hasznosításáról.

Korábban a kormányhivatal több mint 130 autót vitetett el a határ közeléből. Most azonban Ásotthalom környékén újra megjelentek a kocsik, amikkel szintén kezdeni kell majd valamit a hivatalnak. 

Ugyanis újabb öt, minden bizonnyal embercsempészek által hátrahagyott roncsautót jelentett be a Csongrád-Csanád Vármegyei Kormányhivatal főispánjának Papp Renáta, Ásotthalom polgármestere.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában