Helyi közélet

2024.09.14. 15:00

Változik a városkép

Majzik Attila

A Csongrád Városi Önkormányzat  a hatályos Településszerkezeti Tervét és Helyi Építési Szabályzatát módosítani kívánja több részterületen. Ennek kapcsán a partnerségi egyeztetés során lakossági fórumot is tartanak szeptember 16-án, hétfőn 17 órakor a Polgármesteri Hivatal Galéria Kistárgyalójában.

Egészségügyi rendelő konténer kerülhet a buszállomásra. Fotó: Rákász Mihály
Egészségügyi rendelő konténer kerülhet a buszállomásra. Fotó: Rákász Mihály

A megbeszélésen a többi között érintik a Dr. Volán projekt részeként a közlekedési terület módosítását a buszpályaudvaron – itt egy egészségügyi rendelő konténert szeretnének elhelyezni. Emellett a Cseh István Lőtér és Turisztikai Szabadidőközpont fejlesztésével összefüggően is tárgyalnak egy módosítást, valamint összekötnék a Attila utca és Kenderföldek utcáját.

Az önkormányzat egyik telkén gazdasági területet jelölnének ki egy sport és szabadidő építési övezetből, valamint a közlekedési terület korrekciója is szóba kerül a Szent György utcában. Emellett adótorony is épülhet a 7550 helyrajzi számú telken.

A Helyi Építési Szabályzatban pontosítanák a garázs létesítésére vonatkozó előírásokat, a fasor telepítési kötelezettséget, a létesíthető épületek méreteit és a pincék padlószintjét. Ezen felül az önkormányzat tervezi a csapadékvíz visszatartásra vonatkozó rendelkezések felülvizsgálatát, valamint az Erkel Ferenc utca gyűjtőút kategóriába történő besorolását.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában