Jegyzet

2024.08.21. 14:40

JEGYZET – Összezárva

Suki Zoltán

Komolyan mondom, szerintem egészségtelenek a hosszú hétvégék, meg azok a hosszabb időszakok, ahol a családok össze vannak zárva. Tisztelet a kivételnek persze!

Szóval, amikor sokáig arra vagyunk kényszerítve, hogy együtt legyünk, akkor sajnos időnként elszabadul a pokol. Ezt persze általában piálás előzi meg, hiszen józanon nem kapjuk fel könnyen a konyhakést vagy csinálunk valami egyéb baromságot. Most pedig hosszú hétvége volt, és lett is egy jó kis listája az ügyészségnek, hogy kiket és miért állított bíróság elé. 

Kezdjük a klasszikus esettel! Azt írták, hogy az egyik megyebeli kistelepülésen egy férfi szombat délután szúrta meg két alkalommal egy családi vita közben édesapját, aki életveszélyesen megsérült. 

Nem tudom, milyen sérelmek törhettek a felszínre, de az biztos, hogy én részegen se szúrnék le senkit, pedig van néhány ember, akit nem kedvelek túlságosan. 

Nyilvánvaló képtelenség különben, de hasznos lenne valamihez kötni, hogy ki ihat alkoholt. Nem intelligenciához, hanem agresszióvizsgálathoz, már ha van ilyen. Egyből lefeleződnének a késeléses bűncselekmények, bármiben lefogadom. 

Azután itt a másik eset: két többszörösen büntetett előéletű nő több boltból is lopott rövid időn belül. 

Az megvan, hogy kutyából nem lesz szalonna? 

A bírsági ítéletek kihirdetéskor általában elhangzik, hogy a bíró a kiszabott büntetési tételt jónak látja arra, hogy megváltoztatja a bűnözőt, aki majd jó útra tér, ha majd kiszabadul. 

Szerintem már akkor is tudja, hogy ez valószínűleg nem igaz, és rövidesen újra találkoznak. Természetesen itt is tisztelet a kivételnek! 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában