Hirdetés

2 órája

25 éves a Pannonhalmi Főapátság Szegedi SOB Technikuma

Fennállásának 25. évfordulója alkalmából jubileumi ünnepséget rendezett az Agórában a Pannonhalmi Főapátság Szegedi SOB Technikuma.

PR cikk

Korábbi és jelenlegi tanárai, diákjai, munkatársai, illetve az iskola alapítói körében csütörtökön ünnepelte negyed évszázados fennállását a Lidicei téri intézmény. Hardi Gábor Titusz OSB. bencés szerzetes, a Pannonhalmi Főapátság intézményfenntartó főigazgatója és Papp Róbert, az intézmény vezetőjének ünnepi megnyitó beszédei után countryműsor, táncszínházi és prózai produkciók, komolyzene, operarészlet, népzene és népdal színesítette az estét.

A születésnapi est célja az volt, hogy egy pillanatra megálljunk, és visszatekintsünk az elmúlt évtizedekre, és új lendülettel továbbra is sikerrel tudjunk együtt dolgozni

– összegezett a rendezvény után Papp Róbert, aki 2005 óta dolgozik az iskolában. Hozzátette, igazi sikertörténet a School of Business Technikumé, ahol a 25 év alatt több mint 6 ezer diák tett sikeres vizsgát, a tanulói létszám pedig évről évre emelkedik.

Állandó lakcím: Lidicei tér

Mint ismeretes, 1999-ben magániskolaként alakult meg a School of Business Szeged szakközépiskola, amely 2017 óta a Magyar Bencés Kongregáció Pannonhalmi Főapátság fenntartásában eleinte a Szent Benedek School of Business Technikum néven működött, 2024 szeptemberétől pedig már új néven, Pannonhalmi Főapátság Szegedi SOB Technikumaként hirdeti képzéseit.

A fenntartó 2023-ban megvásárolta a Lidicei téri iskola épületét, majd jelentős felújításokat végzett el: a többi között fűtés-korszerűsítés, teljes nyílászárócsere, egyéb energiahatékonysági beruházás teszi a diákok számára kényelmesebbé, otthonosabbá az iskolában töltött időt.

Piacképes kínálat 25 év alattiaknak...

A Lidicei téri iskola ma egyrészt nappali tagozaton végezhető, kétéves szakmákat kínál a 25 év alattiaknak logisztikai technikus, pénzügyi-számviteli ügyintéző, vállalkozási ügyintéző, turisztikai technikus, kisgyermekgondozó és -nevelő, sportedző-sportszervező, szoftverfejlesztő és -tesztelő, valamint informatikai rendszer- és alkalmazásüzemeltető technikus, fitness-wellness instruktor szakokon. Képzései ingyenesek, sőt, ösztöndíjat, pályakezdési támogatást is kapnak a tanulók, a bátrak pedig évente három alkalommal kéthetes, illetve 3 hónapos külföldi tanulmányutakra jelentkezhetnek Görögország mellett immár Portugáliába és Spanyolországba is.

…és felettieknek

Az iskola felnőttképzése is jelentős: a 25 éves kort betöltöttek munka mellett képezhetik magukat tovább logisztikai technikus, pénzügyi-számviteli ügyintéző, kisgyermekgondozó és -nevelő, sportedző-sportszervező, szoftverfejlesztő és -tesztelő, valamint informatikai rendszer- és alkalmazásüzemeltető technikus szakmákban.

Kínált szakmáink kimondottan piacképesnek számítanak

– nyilatkozta Papp Róbert, az intézmény igazgatója, hozzátéve, több diákjuk az egyetemi alapszakja mellett ingyen szerzi meg a szakmát adó oklevelét a School of Businessben, hiszen az iskola rugalmas, alkalmazkodik hozzájuk és a diákmunkát vállaló tanulókhoz is. Valamennyi képzésük mellé nappali tagozaton ösztöndíj jár (a tanulmányi eredmény mértékétől függően), a képzési idő végén pedig a sikeresen teljesített szakmai vizsgáért a vizsgázók számára pályakezdési támogatásként akár több százezer forint egyszeri támogatást is biztosítanak.

Elérhetőségek:
Tel.: 62/424-927
E-mail: [email protected]
Web: www.sobszeged.hu

 

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában