A büszkeség és a hála fűtötte Salgó László Péter ünnepi beszédét – galériával, videóval

Az 1956-os forradalom és szabadságharc résztvevői is megosztották gondolataikat, visszaemlékezéseiket a Csongrád-Csanád Vármegyei Kormányhivatal megemlékezésén. Salgó László Péter főispán beszédét a büszkeség és a hála fűtötte.

Delmagyar.hu

A Csongrád-Csanád Vármegyei Kormányhivatal és a FIDESZ-KDNP önkormányzati képviselői A szabadság pillangója szobornál tartottak megemlékezést október 23-án. Kiss Tamás, a Magyar Egyetemisták és Főiskolások Szövetsége (MEFESZ) egyik alapító tagja ünnepi üzenetével, valamint Aranyosi Ildikó visszaemlékezésével kezdődött az ünnepség, aki Hódmezővásárhelyen érettségiző gimnazistaként élte át a forradalom eseményeit. 

Salgó László Péter, 1956
Salgó László Péter főispán úgy fogalmazott, hogy 1956 hősei a nemzeti identitásunk alapkövei közé tartoznak. Fotó: Karnok Csaba

Elmondta, hogy továbbtanulását lehetetlenítették el a részvételéért, édesapját állásából tették ki. Majd Salgó László Péter főispán mondott ünnepi beszédet. 

Úgy fogalmazott, hogy 1956 hősei a nemzeti identitásunk alapkövei közé tartoznak. 

– Ők azok, akik példát mutatnak, akik előtt tisztelettel adózunk ma is. Rájuk gondolva két érzés tölti el szívünket: a büszkeség és a köszönet. Büszkék lehetünk arra, hogy voltak olyan nemzedékeink, akik nem hátráltak meg, amikor a legnagyobb áldozatot kellett meghozni. Az ő bátorságuk, elszántságuk az, amely a mai napig erőt ad nekünk. Büszkék vagyunk arra, hogy egy olyan nemzet tagjai vagyunk, amely mindig kiállt a szabadságáért, még akkor is, ha szembe kellett mennie a legnagyobb hatalmakkal – fogalmazott Salgó László Péter főispán. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában